Daar ben ik weer na een tijdje...
Blijf op de hoogte en volg Florence
23 Maart 2005 | Suriname, Paramaribo
Even een verslag wat ik de laatste weken heb gedaan.
Vrijdag 11 maart ben ik met Sanne naar Fort Zeelandia geweest. Het fort ligt aan de waterkant van Paramaribo. Vroeger werd er vanuit dit fort veel gevochten en dit is dan ook een gevangenis geweest. Ik vond het uitzicht vanuit het fort super mooi!
Zaterdag en zondag 12/13 maart ben ik samen met Frank en de mensen van het achterhuis naar de Cola creek geweest. Via Anne Renske (meisje dat in het achterhuis woont) haar werk konden we een huis huren. We werden opgehaald met een busje en moesten een uur rijden. Het huis was super mooi! Daarna zijn we wandelden door de bush bush naar de cola creek gelopen. Dit is een meer met zwart water. Het lijkt echt heel vies, maar het water is wel lekker koel. 's Avonds hebben we gezellig rond een kampvuur gezeten en een bierspel/estafette gedaan! De volgende dag zijn Frank en ik eerder naar huis gegaan, omdat Lamiek nog erg ziek was.
Dinsdag 15 maart is Lamiek in het ziekenhuis opgenomen. Ik ben die week alleen donderdagochtend twee uurtjes naar school geweest, omdat ik bij Lamiek wilde zijn. Gelukkig vond mijn stageschool dit niet erg.
Afgelopen weekend ben ik thuis gebleven.
Donderdag samen met Erwin op stap geweest naar de Expo. Dit was weer super gezellig en weer veel te laat. Zaterdagavond zijn we met een hele groep naar the jungle geweest. Dit was weer super gezellig. Je kunt hier echt leuk op stap en dan ben ik zeker van de party!
Maandag en dinsdag 21 & 22 maart heb ik weer lesgeven aan mijn klasje. Ik vond het weer lekker om voor de klas te staan.
Vandaag woensdag 23 maart was er ouderochtend. De kinderen hadden gister hun rapport meegekregen en de ouders kunnen dan zelf weten of ze vanochtend langs wilden komen om te praten. Er zijn maar vier ouders geweest. Dit was wel leuk om dit mee te maken hier. Daarna hadden we een kwartaal vergadering. Deze vergadering duurde een uur en we kregen een broodje, drinken, cake en een chocolaatje. Wat zijn we weer verwend!
En nu heb ik twee en een half week vakantie!! Hier ga ik dan ook zeker van genieten. Vanavond komen mijn ouders in Suriname! Ik ga ze ophalen. Ik vind het nu zo spannend! Erg leuk dat ze komen! Ik heb leuke dingen in het vooruitzicht, maar daar later meer over...
Oke, ik heb een foutje gemaakt. Ik had gezegd dat Nickery even groot was als Paramaribo, maar dit klopt helemaal niet. Ik heb het waarschijnlijk verkeerd begrepen. Nickery is een plaats en een district. Dit is dus niet even groot als Paramaribo.
Verder is hier geen strand. Wat je op de foto's ziet is de Suriname rivier. In Suriname hebben ze geen strand waar je kan zwemmen. Misschien wel gemaakte stranden, maar die ben ik nog niet tegen gekomen. Wel zijn er gemaakte stranden gemaakt bij rivieren, maar dit is geen zee.
Ik hoop dat met jullie alles ook goed is!?? De sneeuw is weer voorbij hoorde ik! Bedankt voor jullie leuke reactie!!
Liefs Florence
Ps. Tja over die donkere junglemannen daar laat ik me niet over uit.... hahahhaa
24 Maart 2005 - 07:28
Annemarie:
Heel veel plezier met je ouders!
Dikke kus -
27 Maart 2005 - 17:51
Gryt:
Wow wat weer een superverslag!Blij te horen dat het met Lamiek weer beter gaat! Genietse met je ouders! Dikke kus Gryt en Willy -
28 Maart 2005 - 10:31
Corine:
Hoi Florence,
nou niet alleen donkere junglemannen volgens mij is die Frank ook een leuke jongen of kan ik dat verkeerd zien? Ha ha. Gaat het ondertussen wel weer wat beter met Lamiek? Moeten jullie eigenlijk uit flessen water drinken of kan het wel uit de kraan? Want als die mug zelfs in schoon water leeft dan is het niet zo goed. Doe maar een beetje voorzichtig! Ziet er wel heel lekker uit hoor al die foto's super mooi weer, lekker bruine Florence echt beetje vakantie sfeertje het lijkt helemaal niet of je druk met je stage bezig bent. (maar dat zal ongetwijfeld zo zijn) Echt leuk voor jullie dat jullie zoveel van het lang bekijken telkens. Nu met je ouders over de hobbel de bobbel wegen gaan rijden zeker? Hebben ze last van wagenziekte jij ben het nu wel beetje gewend natuurlijk.
Nog een dag of 10 dan zal ik eens kijken hoe het met de wegen in China staat. De taxi's waren in ieder geval niet duur dus dat scheelt weer. Nu maar hopen dat wij niet ook hoeven te wachten totdat zo'n heel taxibusje vol zit. :).
Veel plezier komende dagen met je ouders laat ze maar de mooie plekken van Suriname zien.
groetjes,
Corine
ps leuke gele slippers :) -
29 Maart 2005 - 17:29
Nienke:
Hai hai. Leuk man dat je ouders er zijn. Ik ben afgelopen weekend met je broer in die nieuwe kroeg in Lemmer uitgeweest hij eet nu wel slecht nu je ouders er niet zijn. Maar leuk om te lezen hoe het met je gaat en gelukkig gaat het weer goed met Lamiek.
Dikke kus Pien. -
29 Maart 2005 - 18:01
Piety:
Ik heb weer even genoten van je leuke verslag, en de foto's. Heel veel plezier met je ouders en de groetjes. -
03 April 2005 - 16:50
Gryt:
hej Lieverd!
Nog eventjes en dan gaan je ouders alweer naar huis...!Geniet nog maar lekker de laatste daagjes samen!Liefs en een kus Gryt -
04 April 2005 - 10:09
Odb:
hey flo!!en de rest! en lamiek nog beterschap, ik hoop dat je snel weer helemaal de oude bent! vast wel! zo'n pittig wijfie!
het wordt hier nu ook mooi weer dus daar kun je ons lekker niet meer mee pesten!hihahaha!
voor de rest is het hier ook wel relaxt!ik ben goed met school bezig?!en de ic is nu ook helemaal los!dus de sfeer komt er al weer aardig in. binnenkort komt het mannenfeest er weer aan dus dat wordt weer gezellig! trouwens Flo, heb je al lekker neger aan de haak geslagen?
ik heb de fotoos weer bekeken en het ziet er spectaculair uit!echt super!
nou nu weet ik het niet mee.veel plezier de komende tijd!de groeten en een dikke tut aan iedereen.
ciao!odb -
06 April 2005 - 14:01
Florien:
Hey Flootje!!!
Hoe is het nou met je??? Heb net alle foto's weer eens van je bekeken en ben echt jaloers op je!!! Ik zit hier nu met mijn sjaal om achter de computer..zo koud is het hier!!! Maar ja, verschil moet er blijven natuurlijk!!!
Heb je een leuke tijd met je ouders??? Ze gaan ook al bijna weer weg hè??! Het is vast heel gezellig geweest!
Aankomende maandag komt Annemarie langs, heb ik wel heel veel zin in! Even iemand van thuis om je heen, is toch ook wel weer lekker denk ik.
Nou meid, ik ben benieuwd naar al je verhalen!! Ik moet ook steeds weer wat op de site zetten, maar het blijft er elke keer zo bij hè??
Heel veel plezier nog!!! Dikke tût van Floor -
08 April 2005 - 08:45
Chantal:
Hee Flootje!
leuk dat je ouders er ook zijn. jammer dat ze straks alweer weggaan. maar toch gezellie!
je hebt het nog steeds naar je zin daar, houden zo! wens Lamiek maar beterschap en pas maar op met die muggen!
groetjes Chantal -
08 April 2005 - 16:59
Gina:
Hallo Flo,
Hoe zijn de afgelopen twee weken geweest? Franciose heeft ons wel tijdens het eten bij op de hoogte gehouden. Ik zie nu wel weer uit naar eind mei, het duurt nog maar even. Hier bij ons alles oke. Ik ga direct met Amanda, Alex en Fred gezellig even een broodje eten in Emmeloord, en natuurlijk even shoppen. Dinsdag ga ik met de "dikke buikenclub" van Alex uit eten, we nemen de 10 jarigen mee. Morgen hebben we balletles van een gastdocent, ben heel benieuwd. Afgelopen maandag was er een mannelijke gastdocent, echt dat was super. Dat was theaterdans morgen is het moderne dans. En... Ik heb mijn baan bij de Bentex terug, gaaf he!
Kan ik weer SHOPPEN. Ik heb Amanda zaterdag in de Faam gebracht. Nou, ik was blij dat Grietsje en Klaske er waren want ik voelde me wel ERG OUD!!
Weet je ik beloof je dat ik een brief naar je stuur met al de laatste nieuwtjes, Doei. Dikke tut. -
08 April 2005 - 19:04
Hetty:
hallo Florence,
zo jij hebt daar wel en leuke tijd zo te zien en hoe is het nu je pa en ma er zijn????
Is Claude bezig de donkere junglemannen van je af te slaan!!!Ze zullen het wel hartstikke leuk vinden om bij je op bezoek te zijn hebben jullie alveel uitstapjes gemaakt? Afijn ik zal het tzt wel horen wanneer ik ze weer zie in Lemmer.
Ben trouwens net weer terug uit Lemmer was wel weer even leuk om de brinkies te zien en ik heb onze tuinmeubelen maar weer vanonder het plasic vandaan gehaald , alhoewel ik dat beter niet had kunnen doen want er wordt natte sneeuw hagel regen donder en bliksem verwacht dit weekend!!!!Kortom echt Hollands weer. (Geniet nog maar van het warme weer zolang je nog kan)Ben nu weer terug in het belgische waar het weer dus net zo waardeloos is!!!
Wat naar dat je vriendin Lamiek dengue heeft gehad, vertel haar maar om een poosje heel rustig aan te doen absoluut geen alcohol de eerste 6 maanden (geen flauwe kul echt waar) en vitamine B slikken.Onze hele familie heeft dengue gehad in SriLanka dus we weten ervan!En zorg jij nu dat je niet gestoken word, goed insmeren vooral bij het schemeren en dageraad wanneer de dengue muskiet het meest actief is!Maar dat wist je vast al wel!
Zo met deze "wijze" woorden sluit ik, heel veel groetjes ook aan je pa en ma en een dikke tuut uit Belgie.
Hetty