De bezoekjes!!
Door: Florence
Blijf op de hoogte en volg Florence
30 November 2007 | Frankrijk, Parijs
Hier ben ik weer na een tijdje met mijn verslag over Paris. De afgelopen tijd heb ik veel bezoekjes gekregen waar ik erg van genoten heb!!
Mem:
Jaja mijn mem is aangekomen op 8 november om een uurtje of 12.00 geloof ik.
Vanaf gare de Nord zijn we gelijk naar buiten gelopen en een restaurant binnen gegaan. Daar een menuutje besteld met een fles wijn. Moeder en dochter weer herenigd!!! Erg leuk restaurant en we hadden lekker sjans met de ober haha.
Die middag hebben we gewinkeld en ik moet een foto van mijn rug laten maken. Sinds mijn komst hier, heb ik ontzettend last van mijn rug. Ben 2 keer bij de dokter geweest en die heeft mij toen doorgestuurd naar Radiografie. Dit is anders dan bij ons in Nederland. In Paris is het een soort met winkel waar je binnen loopt en waar dus alleen maar foto’s worden gemaakt. In Nederland doen wij dit in een ziekenhuis. Ik heb de foto’s meegekregen en in Nederland bewaren ze dit in een dossier. Dus een hele gebeurtenis met mijn mem. Uit de foto’s is gebleken dat er niet genoeg ruimte zit tussen disquen in mijn wervelkolom. Dus ben nu bij de fyshio. Pffff vermoeiend hoor! Mag niet klagen!
Vrijdag zijn we wezen winkelen bij Galeries lafayette en Printemps. Bij Galeries Lafayette hadden ze echt prachtige etalages!! Helemaal in kerstsfeer! Ik had het idee dat ik in de Efteling was beland. Veel mensen gaan alleen naar Galeries Lafayette voor de etalages, omdat het zo mooi is. Het gebouw is van binnen ook echt prachtig. Er stonden in het midden van het gebouw een prachtige grote kerstboom,echt huge!!! Even daar rond gelopen en wat kleding bekeken, maar wat verschrikkelijk duur daar zeg.. Mem en ik hadden het erover als wij rijk zouden zijn dat we dan daar zouden winkelen en dan alleen in het pashokje hoefde en dat er dan verkoopsters zijn die met allerlei kledingpakjes aankomen. Die verkoopsters weten dan ook precies wat ons staat! Daarna wordt het voor ons afgerekend en ’s avonds dan daar een mooi groot feest. Hahaha mooie droom he!
Verder zijn we naar het museum d’Orsay geweest. Dit was vroeger een station met bijhorend een hotel. Het is echt een prachtig gebouw. Je kunt echt nog zien dat het vroeger een station is geweest. Verder stonden er veel sculpturen en schilderijen van bekende schilders.
We zijn naar de Sacre Cœur geweest. Naar boven met een soort skilift. Heb nog nooit geskied, maar ik stel mij een skilift dus voor zoals daar bij de Sacre Cœur. Daar lekker een duur mini bakje koffie gedronken!
Verder zijn we veel uiteten geweest en lekkere wijntjes gedronken!! Mem is vertokken op 13 november. We hebben die middag weer in hetzelfde restaurant gegeten toen zij was aangekomen. De leuke ober was er ook weer en die herkende ons.
Lieve mem dank je wel voor alles en ik ben snel weer thuis!!!!
Lotte:
Lot kwam aan op 16 november. Ze had allemaal pakjes meegenomen! Allemaal Sinterklaaslekkernijen en nog wat andere dingetjes. Lief he? Diezelfde middag zijn we de Tour Montparnasse op gegaan. Deze tour is 210 meter hoog en je kunt alleen maar boven komen met een trap. Haha grapje er gaat een lift en dan ben je in 32 sec op de 58ste verdieping. Daar heb je dan een panoramisch uitzicht. Als je het dakterras wil betreden dan moet je de laatste paar meters met de trap omhoog en dan sta je helemaal bovenop. OOh en wat een prachtig uitzicht zeg. Lot vond het een mooi begin, omdat ze zo heel Paris in 1 keer had gezien. We hebben daar heerlijk een glas wijn gedronken op de Montparnasse. ’s Avonds uiteten geweest bij een Frans restaurantje ‘Demi lune’ bij Saint Michel’. Erg lekker alleen het kopje koffie was erg duur!! Zaterdag hebben we een wandeling gemaakt door Mont orgueil, le Marais en le Bastille. Het boekje waar we de wandeling uit hebben gevolgd had ik gekregen van Jelle & Willy de ouders van Gryt. Nou echt een prachtig boekje hoor!! We hebben erg genoten van de wandeling. In het boekje staat precies hoe je moet lopen, langs welke winkels, waar je een kopje koffie kan drinken, wat de hotspots zijn. We gingen een kopje koffie drinken in een echt Frans barretje aan de bar dus we hadden helemaal het franse gevoel!
Diezelfde avond hebben we kaasfondue en raclet gegeten mm heerlijk! Toen op stap met wat mens van hier. Zondag nog een wandeling in de buurt gemaakt. ’s Avonds zijn we naar de Opera gegaan. Ik had kaartjes gekocht, omdat het een prachtig gebouw(Grand Palais) is en ik een keertje een concert wilde zien in het gebouw. Alleen het concert was niet veel bijzonders voor ons. We zijn dan ook in de pauze weg gegaan. Maandag vertok Lot helaas alweer naar huis. We hebben toen wel wat gegeten in hetzelfde restaurant waar ik met mijn mem ook had gegeten bij Gare de Nord. Lieve lot dank je wel dat je er was! Heb erg van je genoten!!!
François mijn grote broer:
Jaja mijn grote broer is ook langs geweest. Hij is aangekomen op woensdagavond 21 november. Hij had een tas vol chocoladeletters en pepernoten bij zich! De pepernoten zijn allemaal al op…mm. Donderdag zijn wij ook de tour Montparnasse op gegaan. Het was prachtig weer. ’s Avonds hebben we opgepast op Anouk en Babette. Babette vond het erg gezellig met François. Daarna zijn we op stap gegaan naar de Mix. Deze discotheek ligt bij de tour Montparnasse en is onder de grond. Op donderdagavond van 23.00 tot 00.00 is de entree gratis voor studenten en buitenlanders. Je staat eerst in een lange rij om binnen te komen. Dan krijgen de vrouwen een kaartje waar je een gratis drankje van kan halen. Dan moet je in een rij staan om je jas op te hangen en dan staat er een mannetje. Nou dat mannetje liet mijn handtas er niet in, omdat hij te groot was. Nou echt belachelijk, omdat het een gewoon een handtas formaat is, maar nee hoor ik moest hem ophangen voor 2 euro. Ooohh belachelijk!
Lekker gedanst die avond. Er waren ook wat vrienden van mij daar dus dat was gezellig. Veel mensen liepen met vlaggenstickers op uit allerlei landen. Mijn broer wilde natuurlijk ook die stickers hebben dus wij liepen met een Franse vlag en een Nederlandse vlag op. Wel handig trouwens, want zo kon je zien waar iedereen vandaan kwam. Na de tijd wilden mijn broer, Rasha en ik wat eten bij een restaurant wat in het Frans Nijlpaard heet. Dit restaurant is ’s nachts altijd open. Hier heb ik ook gegeten met Lamiek. Wij kwamen binnen en dan moet je je eerst melden bij een meneer die bij de deur binnen staat. Dus ik zei dat we graag met drie personen wilde eten. Die meneer keek ons aan en vroeg aan Rasha, je bent moe he?! Rasha die niet heel goed Frans kan, zei “ja ik ben moe en wil graag eten. Daarna ga ik naar huis om te slapen.” Tegen mijn broer zei hij “je hebt wat gedronken hè” en mijn broer zei ja. Dus ik zei toen ooh ik begrijp het al, nou fijne avond, au revoir. Ik was echt woest!
Vrijdag hebben we eerst uitgeslapen en toen hebben we een wandeling gemaakt over de twee eiland in de Seine. Wat kan mijn broer daar veel over vertellen zeg. Op een gegeven moment zei ik dat hij zijn mond moest dichten houden, omdat ik teveel informatie binnenkreeg. We hebben bij een heel schattig klein chocolade cafeetje wat gedronken. Het was een klein cafeetje met een paar tafeltjes. De inrichting was erg druk met veel spulletjes, maar heel gezellig. Ik had chocolaat chaud besteld, maar dit was echt pure chocola. Heel erg lekker, maar voor mij teveel chocola. Ik moest later even naar de wc. Ik moest door de keuken lopen, dan door de tuin en daar stond het wc-tje. In de keuken stond een vrouw de warme chocolaat klaar te maken. Heel schattig allemaal!
In het weekend zijn we naar het Louvre geweest. Wat een groot gebouw zeg pff veel te zien hoor dat lukt je niet in 1 dag. We hebben er in totaal 5 uur rond gelopen en toen had ik het wel gehad hoor.
We hebben natuurlijk de Mona Lisa gezien, maar dat stelt niet echt veel voor. Dit schilderij zit in een muur met glas ervoor en je kunt niet dichterbij het schilderij komen dan 20 meter. Dus dat was wel jammer. Verder hebben we de kroonjuwelen gezien, de inrichting van Napoleon 3, allerlei beelden en veel schilderijen. Het gebouw vind ik erg indrukwekkend en groot. We hebben ook gezien hoe het oorspronkelijk ontstaan is dit kon je zien in het oude gedeelte en daar stond dan ook een kleine maquette. De piramide is een bijzondere aangelegenheid zo bij het indrukwekkende gebouw.
Zondag zijn we naar Disneyland Paris geweest. Ooohhh het kind kwam zeker weer in mij naar boven. Haha nou is dat niet zo moeilijk bij mij hoor. Prachtig park en mooi opgezet. Ik vond de disneyparade erg mooi. Alles was al in kerstsfeer daar. We zijn in veel verschillende attracties geweest. Ze hebben daar nu een fast tickets. Je kunt dan een ticket halen voor een bepaalde attractie en dat ticket geeft dan een bepaalde tijd aan bijvoorbeeld tussen 14.35 – 14.50. Je moet dan in de rij staan voor de fast tickets en dan hoef je niet heel lang te wachten. Je kunt alleen maar 1 ticket per keer halen dus het volgende ticket kun je pas halen als het andere voorbij is. Wij hebben dus dan gelukkig ook niet langer dan een half uur in de rij hoeven te staan. We gingen ’s avonds pas om half tien weg. Daarna de trein weer gepakt naar mijn huis. De volgende dag moest François weer naar huis. We hebben weer bij hetzelfde restaurant gegeten als met mijn moeder en Lot dus ben er bijna vaste klant. Alleen dit was denk ik wel de laatste keer.
Lieve Broer dank je wel voor je aanwezigheid en de gezelligheid!!!
Staking:
Zoals jullie vast wel gehoord hebben, was er een staking in het openbaar vervoer hier in Paris. Dit heeft zoiets van 2 weken geduurd of zo. Dit is dan ook de tweede sinds ik hier ben Heel erg vervelend. Er reden bijna geen metro’s en die metro’s die reden waren overvol. Mensen die geïrriteerd zijn, omdat ze niet bij hun werk of zo kunnen komen. De taxi’s zijn allemaal bezet en je ziet veel fietsen door Paris heen crossen. Jaja in Paris fietsen ze nu. Er is een project gestart. Er staan door heel Paris fietsplaatsen waar je een fiets kan plaatsen of kan meenemen en je fiets dan waar je moet zijn en zet daar dan in de buurt je fiets weer neer bij de fietsparkeerplaats. Dat lijkt mij ook nog wel leuk om te doen, maar ook wel eng hoor door dit drukke Paris. Maar je zag dus veel mensen in pak en hun koffertje voorin in het mandje fietsen. Grappig gezicht! De werknemers van het openbaar vervoer hebben ook een paar gestaakt en liepen dan over straat. Ik zag toen een meneer die in een string stond bovenop een auto en hij had een bordje waar op stond iets over de president en zijn kont. Hij draaide zich dan om en zag zijn kont. Oohhh afschuwelijk haha. Ik zag ook steeds veel politie, omdat ze bang waren dat er rellen zouden uitbreken denk ik. Maar ja de mensen staken dus om hun pensioen, want ze zijn het er niet mee eens wat de president heeft besloten. Nou ja nu lijden veel mensen onder die staking. Het is nu gelukkig voorbij, maar ik hoorde dat er in december weer een staking komt. Hoop het van niet! Gelukkig hadden mijn bezoekjes niet zo’n last van de staking.
Na al mijn hele leuke bezoekjes ga ik over een paar weekjes alweer naar huis. De tijd gaat echt super snel!! Ik ga nog maar 2 weekjes oppassen bij Babette en Anouk.
Ik ga 5 december met mijn klas en de andere kinderen van de Nederlandse school sinterklaas vieren. Alle scholen komen bijeen op een school in Le Pecq. Daar komen dan 2 pieten en een sinterklaas. Erg veel zin in! Dan hoef ik nog maar 2 keer les te geven en is dat ook al afgelopen.
Mijn franse cursus is al afgelopen, maar daar had ik het nu ook wel mee gehad hoor. Ik vond de leerkracht van de laatste 3 weken niet zo leuk. Het was in de klas ook niet zo gezellig dus daarom vond ik het naar school gaan niet zo leuk. Maar ik had al een keer gewisseld van niveau en durfde niet nog een keer te verwisselen. Mijn Frans is echt wel vooruitgang, maar ik spreek niet vloeiend Frans of zo. Ik kan nu wel een gesprek voeren en kan beter een gesprek volgen. Een telefoongesprek gaat nog wel wat moeilijker. Toch had ik gedacht dat ik nog beter Frans zou spreken, maar ja dat kan ook niet naar 3 maanden cursus. Met de meeste mensen spreek ik hier Engels dus dan gaat het ook niet zo snel. Dus eigenlijk als ik terug ben in Nederland moet ik met mijn papa maar Frans spreken. Alleen dat is wel moeilijk als je altijd met hem Nederlands hebt gesproken, maar ja toch maar proberen. Dus papa nu alleen maar Frans tegen mij praten!
Nu ga ik de laatste dingetjes die ik in Parijs nog niet gezien heb bekijken.
A bientôt!
Bisous Florence
Bonjour tout le monde qui parle Français !
Ah oui encore un petite histoire en français. Le dernier trois semaine j’ai reçu beaucoup des visite. En premier ma mère, après ma copine Lotte et dernier mon frère. J’ai fait beaucoup des choses ; Le Louvre, Disneyland Paris, Tour Montparnasse, diner au restaurant, faire de magasin, marche beaucoup, musée d’Orsay etc.
Maintenant ma cours de Français est fini. J’ai fait seulement de babysitting et apprendre des enfants Néerlandais. Pendant le weekend je vais chez ma cousine Séverine, Eric et Thaïs. Je voudrais faire des touristique chose pendant le weekend. Je pense a la défense, Bois la Boulogne et dimanche je voudrais faire des musée parce que c’est gratuit en le premier dimanche chaque mois. OK ca c’est tout. Je sais je fait de faut….
A bientôt !
Bisous Florence
30 November 2007 - 14:25
Ria:
Zo nu ben ik geloof ik de eerste die reageert! Je hebt het maar druk als reisleidster in Parijs! Maar ben wel jaloers op je dat je al deze leuke dingen doet. Ik zit er ook over na te denken om mijn Frans weer wat op te halen, dus is het misschien wel goed als als je weer eens langskomt op de Peizerweg met mij in het Frans te praten. Maar lentement s'il vous plait.
Voor nu nog heel veel plezier gewenst en ik hoop je in december/januari weer eens bij ons te zien. A bientôt!
Ria en de rest. -
30 November 2007 - 14:26
François:
Hey Flo,
Bedankt voor het top weekend het was super!
Groetjes
François -
30 November 2007 - 14:55
Grytsje:
Jippiejeej, het aftellen kan nu echt beginnen! Liefste Flo, ben zooo blij dat je weer bijna naar huis komt. Gezellig saampjes kerst vieren en allemaal leuke dingen doen in het nieuwe jaar.
Geniet van je laatste weekjes Parijs en doe allemaal leuke dingen, maar vooral...wees bewust dat dit de laatste weekjes zijn van je prachtige avontuur in deze Franse stad.
Ben trots op je!
Dikke zoenen en heel veel liefs,
Gryt. -
30 November 2007 - 15:12
Chantal:
Wat leuk dat je zoveel bezoekjes hebt gehad! het ziet er gezellig uit op de foto's! vooral het uitzicht over Parijs en het Louvre zijn prachtig!
ik had idd een keer op het journaal gezien dat ze een fietsproject hebben in Parijs! best grappig :-)
nog heel veel plezier de laatste weken en geniet ervan want voor je het weet ben je weer in het koude kikkerlandje!
Dikke tût! -
30 November 2007 - 19:59
Floor:
Hey Flootje!!
Het gaat nu echt snel he?! Geniet nog maar even van de laatste paar weken!
Ik hoorde van Arjan dat het pakje was aangekomen..haha, dan zal ik mijn opsporingsprocedure bij TNT even stopzetten!
Nou meid, veel plezier en tot heel snel!!
Dikke tut Floor -
01 December 2007 - 00:46
Jetske:
He Florence, wat leuk om weer van de prachtige verhalen van je te lezen! Jeetje zeg, dat jij alweer bijna naar huis gaat! Ik ben het helemaal met Gryt eens, geniet er nog maar even volop van!! En met de kerst gaan we er in Lemmer een mooi feestje van maken! Liefs -
03 December 2007 - 13:10
Annemarie:
Wat een gezelligheid allemaal daar in Paris! Gelukkig binnenkort weer wat van je gezelligheid hier in Nederland.
Tot snel lieve Flo en een dikke X