Magnifique!!! - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Florence Perreau - WaarBenJij.nu Magnifique!!! - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Florence Perreau - WaarBenJij.nu

Magnifique!!!

Door: Florence

Blijf op de hoogte en volg Florence

30 September 2007 | Frankrijk, Parijs

Lieve iedereen,

Hier weer even een update van mij.

School:
Ik heb nu 3 weken les gehad en ik merk dat ik ben vooruitgegaan. Dit komt voornamelijk ook doordat ik veel praat met Chantal & Serge, mijn nichten en andere franse mensen. Ik vind de grammatica hier erg moeilijk en omdat het alleen maar in het frans wordt uitgelegd is het nog moeilijker! We hebben een aardige jonge juf nu. Vanaf maandag 1 oktober starten de nieuwe klassen. Elke maand worden er nieuwe klassen gemaakt en kijken ze naar welk niveau je kan. Ik volg nu nog 1 week intensief de curcus en vanaf dan ga ik 8 weken lang de extensieve curcus volgen. Dit houdt in dat ik drie dagen in de week naar school ga en die drie dagen van 9.00 tot 12.00 uur les heb. Fijn om ook een paar daagjes in de week vrij te hebben! Pff want intensief is erg intensief hoor haha.
Sus (australisch meisje bij mij in de klas) is klaar met de curcus en vertrekt vrijdag weer naar huis. Erg jammer!!!
Vrijdag 28 oktober hebben we afscheid genomen van de hele klas. Veel mensen stoppen nu met de lessen.

Uitstapjes:
Vorige week heb ik een paar keer gegeten met meisjes uit mijn klas en daarna geshopt bij Saint Germain. Dit is een buurt met allerlei winkels; veel kledingwinkels.
Ik heb met Sus het museum Picasso bezocht. Ik vond het mooi om werk van Picasso te zien, maar zijn werk in het museum komt voornamelijk uit de Cubistische periode. Ik vond het nogal eentonig. In veel schilderijen kwamen een gitaar en een fles naar voren. Leuk om te zien. Ook hebben we het museum Salvador Dali bekeken. Echt super mooi! 'Le surrealisme, c'est moi..!!' Er hangen allerlei schilderijen, maar ook veel grote kunstwerken. Ik vraag me dan altijd af hoe deze mensen op het idee komen om zoiets te maken of te schilderen...
Donderdag 20 september ben ik wezen lunchen met Marie & Jan. Ik huur mede van hun de studio in Parijs. We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig! Daarna ben ik door het Parc Luxembourg gelopen naar het Pantheon en achter het Pantheon heb ik de kerk Saint Etienne bekeken. Eenmaal in de kerk liep ik even rond en ik liep langs een soort en met kantoortje. Ik dacht dat daar een pop in zat en dat ze wilden uitbeelden hoe mensen vroeger te werk gingen of zo. Begon die pop toch in 1 keer te bewegen, was het dus geen pop maar een echte non haha! Ik schrok me rot.
Vrijdag 21 september heb ik samen met een paar vriendinnen van school de kerk Saint Sculpice bezocht. Mooie kerk alleen jammer dat ze bezig waren met restauratie. In deze kerk hangen schilderijen van Delacroix. We liepen een kamer binnen en daar zat een oude non. Zij ging ons in het frans uitleggen over de houtbewerking van die kamer. Lief he!? Die avond heb ik gegeten bij vrienden van mijn vader. Ze hadden me gebeld en uitgenodigd voor eten en slapen. Het was erg gezellig, maar wel vermoeiend om de hele avond frans te spreken. Toch leer je hier wel veel van! De volgende ochtend bij het ontbijt had Jean Michel (vriend van mijn vader) broodjes gehaald bij de bakker. Hij had allerlei verschillende meegenomen, zodat ik overal een stukje van kon proeven. Mmmm echt heerlijk hoor!
Vorig weekend heb ik heerlijk gerelaxed! Pfff vermoeiend hoor Parijs haha. Zondag heb ik met Kim even koffie gedronken in Parijs dus heerlijk weekend gehad!
Afgelopen week heb ik op een middag heerlijk gegeten met Rasha (australisch meisje van 24 die bij mij in de klas zit) bij een Raclet restaurant vlakbij ons huis. Rasha woont 5 minuten van mij vandaag. Ooh we hebben echt heerlijk gegeten!! Racletten is kaas wat je smelt dat kan met een gourmet stel, maar we deden het met een soort en met apparaat. Zie maar op de foto's! Je eet de gesmolten kaas met vlees, rauwkost of aardappels. MMM Bon appetit!!!

Werk:
Deze week ben ik begonnen met babysitten bij een nieuw adres. Ik heb het oppassen bij de tweeling opgezegd, omdat zij buiten Parijs wonen en dit niet handig is voor mij. De 'nieuwe' kinderen heten Babette (4jaar) en Anoek (1 jaar). Ze zijn echt heel erg lief!!! Ik ga hier elke maandag, dinsdag en donderdag oppassen. Ik haal ze dan om half zes bij de Noenoe op. Noenoe is een vrouw die op veel kinderen oppast. Daarna doe ik de kinderen in bad, gaan we eten en dan spelen. Ze wonen in een schitterend appartement aan boulevard Strassbourg.
Afgelopen week heb ik een sollicitatie gesprek gehad bij het instituut Neerlandais. Zij verzorgen lessen voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben en zij zoeken iemand voor 2 uur in St Cloud en voor de woensdag 3 uur. Alleen St Cloud valt buiten Parijs en is een uur heen en een uur terug met openbaar vervoer. Ik moet nog maar even zien wat ik doe. Ook vallen die 2 uur onder het babysitten...
Deze week heb ik nog een ander sollicitatie gesprek met een andere school hier in Parijs die Nederlandse lessen verzorgen. Dus spannend oeoe... Werk verloopt dus redelijk goed!

Metro:
Ik vind de metro hier echt erg bijzonder. De afgelopen 3 weken heb ik elke ochtend om een uurtje of 8 de RER en de metro genomen naar school. Elke ochtend kijken de mensen ontzettend chaggie. Er wordt bijna niet gepraat met elkaar. Veel mensen lezen een boek, luisteren muziek, slapen of staren voor zich uit. Eenmaal uit de Rer of metro rennen ze waar ze naar toe moeten. 's Avonds is het hetzelde. Ook is het erg druk in de metro of Rer en we staan allemaal op een kluitje. Tja en nu luister ik ook muziek of slaap ik en ren ik naar de metro... Toch probeer ik te lachen naar mensen, maar dat wordt genegeerd of ze zien het niet. Erg bijzonder...

Studio (tje)!!!!
Vrijdag 28 september ben ik verhuisd naar mijn Studiootje!! Serge en Chantal hebben mij verhuisd. Oh het zijn echt schatten hoor!!!!! Eenmaal in de auto onderweg naar mijn studio reed er achter ons een auto die naar ons toeterde. Bij het stoplicht ging die auto naast ons staan en schreeuwde wat in het Frans naar mijn oom. Wij moesten hem voorrang geven..na ja zeg wij kwamen van rechts!!! Toen maakte hij een foto van mijn oom met zijn telefoon. Tss wat wil hij daar mee. Die fransen zijn wel wat opvliegend hoor!! Helemaal in het verkeer!! Die avond lekker uit eten geweest met hun. Zij zijn nu officeel met pensioen! Serge en Chantal hebben een eigen bedrijf gehad in sloten maken en ook iets met ramen en zo. Dit moest natuurlijk gevierd worden!!
Daarna ben ik naar Rasha gegaan. Daar heerlijke wijntjes gedronken en op stap gegaan met een hele groep vrienden die zij kent. Mijn eerste keer stappen in Parijs woeowoe!!! We hebben eerst wat gedronken in een barretje en daarna zijn we naar een discotheek gegaan. Ik heb zelfs heel even salsa gedanst, maar dit ging niet erg goed vanwege de drankjes.. Vraag me niet waar het allemaal was, want ik heb geen flauw idee. Ooh mijn richtingsgevoel en de weg vinden is erg moeilijk voor me haha.
Om een uurtje of half zeven naar huis met de metro. Aangekomen thuis stap ik naar binnen is die oude vrouw 'Mathilda' haar keuken aan het schoonmaken met haar voordeur open dus ik zeg 'Bonjour' en maak even een praatje met haar. Dat heb ik weer!!! Daarna heerlijk geslapen in mijn leuke studiootje!!

Gister ben ik met mijn Carine mijn nicht naar de bios geweest naar de film 'Le gout de la vie'. Deze film speelt in Nederland nu ook, weet alleen niet meer hoe die heet... De film was vertaald in het Frans dus erg goed voor mijn frans. Kon bijna alles volgen goed he!?
Nu ben ik aan het oppassen op de Sweety de hond van Serge & Chantal! En vanavond weer naar mijn eigen plekkie, zin in!!

Ah bon dank je wel iedereen voor de lieve berichtjes; mailtjes; kaartjes!! Leuk om wat te horen van jullie!!!

Ooh ja mijn nieuwe adres van mijn studio:

Alberga
Florence Perreau
7 Rue de la Grande Chaumiere
75006 Paris

Alberga is de naam van de mensen van wie ik de studio huur en op de brievenbus staat die naam vandaar...

Au revoir, Salut, Bisous

Madame la Parisienne

• 30 September 2007 - 18:28

Jelle En Corinne:

he Florence spannend avontuur hoor.
    Wat ben jij toch een duizendpoot

Groetjes van Jelle, Corinne,Jetze, Peter en Evert

• 30 September 2007 - 18:38

Grytsje:

Lief Vriendinnetje,

Prachtig verhaal, geweldige foto's, kortom... om jaloers op te worden!
    Doe je best daar met je nieuwe weekje school, je werk en natuurlijk je studiootje!

Dikke zoenen,
    Gryt.

• 30 September 2007 - 21:59

Lamiek:

Oohhhh die kaas! Dat ziet er overheerlijk uit. Komt helemaal goed straks!!! Maar je klasje ziet er wel gezellig uit. Ik moest erg lachen om je metro verhaal. Vind je het moeilijk te verkroppen dat niemand eens een keer teruglacht? Hahaha, lieverd ben je toch! Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe optrekje maar ik zie het over twee weekjes! Heb al geboekt dus het gaat nu echt gebeuren! Lieverd, succes nog even op school, nog even knallen en straks lekker op een rustig tempo verder. Lieverd, tot over twee weekjes!!!!! Aaaahhhh, kan niet wachten!

Dikke smok Lamiek

• 30 September 2007 - 23:49

Jetske:

He Florence, wat een leuk verhaal! Zo te horen vermaak jij je prima daar!! Ik zou zeggen, blijf genieten meis!! Veel plezier en natuurlijk veel succes met je franse lessen. Kus Jetskwe

• 01 Oktober 2007 - 06:30

Esther:

Yoo Floo wat beleef je veel zeg en wat een enorme schatjes zijn anouk en babette!! Geniet lekker van je eigen plek! tot mails meid! dikke kus van mij

• 01 Oktober 2007 - 11:54

Florien:

Hey Flo!

Klinkt goed hoor!Je vermaakt je zo te horen prima daar!!
    Ben erg benieuwd naar je nieuwe kamer! Is vast erg lekker om je eigen plekje te hebben.
    Binnenkort kun je de hagelslag verwachten hoor! Ik heb nu je adres!!

Veel plezier!!

Dikke tut Floor

• 01 Oktober 2007 - 19:09

Chantal:

Hey Flootje!
    Leuk die verhalen weer te lezen! vooral over het culinaire eten :-)
    wat een schatjes, jou oppaskindjes! lief!

Dikke tût! en de groetjes van Arie!

• 02 Oktober 2007 - 17:50

Willem Loijens:

He Florence,

ik heb deze site nu ook ondekt. Leuk om te lezen wat je nu zoal doet. Je hebt al een hoop vrienden daar begrijp ik? Leuk voor elkaar hoor.

Het blijft een mooie stad, maar inderdaad in de metro zijn ze vrij somber. Kan jij daar met je eeuwige glimlach geen verandering in brengen?

Heel veel plezier daar nog.

Willem

• 02 Oktober 2007 - 18:24

Corine:

Hoi Florence,

heerlijk racletten doet mij denken aan de skivakantie in Frankrijk. Lekker lekker!! En dan die Franse broodjes MMMMM...!!!

Goed te horen dat je aan het solliciteren bent voor de lessen Nederlands. Ik hoop echt van harte dat ze je aannemen. Dan is je missie natuurlijk echt geslaagd. En Franse les zelf volgen en les geven. Daarnaast nog oppassen op lieve schatten. Leuk hoor.

Geniet er nog maar even van voor je het weet is het weer voorbij.

Corine

• 03 Oktober 2007 - 19:23

Hiltsje:

Hoi Florence,

Wat maak jij daar veel mee zeg, erg leuk om te lezen. Ik hoop dat je de franse taal steeds beter gaat beheersen en je veel mag zien en leren van de cultuur en traditie daar. Dan kan je ook alles veel beter vergelijken met Nederland. Geniet er maar van, het is een mooie ervaring in je leven.
    Ik vond de franse taal een mooie taal en vond het vroeger erg leuk om me uit te leven in die taal met mijn toenmalige penvriendin Severine. Doe haar en je familie de groeten.

Groeten van Hiltsje, Doorn

• 04 Oktober 2007 - 12:24

Wietske:

He lieverd!

Ik ben zo aan het genieten als ik je verhalen lees! Je schrijft zo mooi en boeiend.... Heerlijk!! Ik ben blij voor je dat je zulke leuke dingen doet en dat je het er zo ontzettend goed kunt vinden! Leuke klas, lieve en hele leuke familie en heerlijk eten en een mooie stad!!! Beetje jarlours ben ik wel!
    Hier is alles super druk wel goed op de rails nu en de hele tijd hard werken he. School af en toe naar Jolie ook gezellig! En lekker afreageren tijdens het volleyballen. Marcel zie ik weinig, allebei echt druk, dus korte maar fijne momenten samen!!

Ik geef je via deze weg een dikke kus en ik kijk uit naar je volgende verhaal!

Kus wietske

• 07 Oktober 2007 - 11:06

MC:

he Perreau, hier Castelein! Leuk om te lezen dat het zo goed met je gaat! Hier ook alles OK. Je hoort nog van me.
    Groetjes en geniet ze!

• 08 Oktober 2007 - 17:44

Klaske:

Ha Goeie!!
    Leuk allemaal hoor! Maar ik ga je nu even een mailtje sturen, want hier kan ik niet zoveel kwijt:-).
    Kus Klaske

• 08 Oktober 2007 - 21:06

Akkie En Henk:

Goeie Florence,
    Moai, datst no in eigen plakje hast! Ik ha it adres al eefkes oerskreaun. E-maile is prachtich, mar in kaartsje krije is dochs ek moai!
    Mei ùs giet it wol aardich. Ik ha de foet wer ùt it gips. It is noch wol pynlik, mar Henk is in goede "huisknecht". Juster ha wy fytst. It wie moai waar. Wy ha kofjedronken op it terras yn Sleat.
    Pas goed op dysels! Hertlik groetnis!
    8 oktober 2007, 11.00 oere.

• 10 Oktober 2007 - 09:41

Jelle En Willy:

Lieve Florence, wat weer een prachtig verhaal om te lezen. Veel succes met je studie en werkzaamheden. Dikke tút.

• 14 Oktober 2007 - 11:42

Amanda:

hai floortje,

sorry dat ik je nog niet heb terug gemailt, maar dat zal ik snel doen hoor haha. druk druk druk... wat heb je het daar geweldig joh! en wat een lieve meisjes! ben echt super jaloers! tot snel grote zus! kusje uit lemmer