Super tofffff weekend!!!
Blijf op de hoogte en volg Florence
07 Maart 2005 | Suriname, Paramaribo
Nog steeds zoveel sneeuw? Ik heb al wat fotos gezien, maar kan me er niks bij voorstellen. Hier is het lekker 30 graden of zo heerlijk! Verder alles goed met iedereen?
Ik heb een leuk weekend gehad! Het begon al met het feestje van Sanne. We zijn donderdagavond heerlijk uiteten geweest bij club 409 (volgens mij heet het zo). Daarna naar huis en hebben we thuis een feestje gehouden. Het was lekker druk en heel gezellig!! Ik lag pas om 5 uur op bed of zo haha. De volgende dag half 11 eruit want we gingen naar Nickery. Erwin, Dominque, Hendrik en Karien werken in Nickery bij stichting Sahara. De stichting is van Prem en zij hadden ons uitgenodigd om het weekend te komen. Samen met de bovenverdieping en het voorhuis zijn we daar heen gegaan. We stapten rond half 1 of zo het busje in en we gingen om half 2 rijden. Je moet hier eerst wachten, totdat het hele busje vol zit. OOOHHH! De reis duurde drie en half uur. Toen we aankwamen, kwamen er wel 15 taxichauffeurs aanrennen en vroegen taxi, taxi, taxi. Gek werd ik ervan. Wij werden opgehaald door Hendrik en Dominque. In een oude mercedes benz werden we opgehaald, wat een lawaai maakt dat ding zeg. Nickery is bijna even groot als Paramaribo, maar er zijn niet zoveel inwoners als in Paramirbo.
's Avonds hebben we gegeten bij een kroegje. Achter de stichting staat een kroeg waar veel mannen wat drinken. Erwin, Hendrik en Dominque komen daar vaak om te drinken. Zij hebben dan samen met de eigenaar geregeld dat we daar konden bb. En dat we zaterdag met de eigenaar en vier andere mensen naar Bigi Pang konden.
Zaterdagochtend hebben we boodschappen gedaan en rond half elf zijn we eerst met drie auto's naar de rivier gereden. Daarna hebben ze 3 boten uitgeladen en klaar gemaakt om te vertrekken naar Bigi Pang. Het regende echt al de hele ochtend dus we werden echt zeiknat! Maar het had ook wel weer wat. In de een tropische regenbui varen. Onderweg moesten we de bootjes over de kant trekken, zodat we verder konden varen. Wat is de natuur daar mooi zeg! Ik vond de begroeing mooier dan de trip naar Galabie. Aangekomen op de plaats van bestemming was het gelukkig wel droog. Het hutje waar we sliepen stond midden in het water. In totaal stonden er ongeveer 6 huisjes in het water. We hebben eerst even lekker gerelaxed en later zijn we met een groep gaan vissen. In twee bootjes zijn we met twee andere mannen naar een net gaan varen. Daar is de ene man uit het water gegaan en heeft bij het net gekeken. Hij haalde er allemaal visjes uit en ook een krab. Hij liet de krab aan ons zien en brak zomaar die scharen eraf, zodat hij ons niet kon bijten. OOOH wat vond ik dat zielig zeg. Die mannen hadden ook een al vogel geschoten, maar dat hebben we niet gezien, gelukkig! 's Avonds hebben we die vis gegeten en lekker gedronken, gezongen en gekletst met zijn allen. En lekker geslapen in de hangmat! De volgende dag zouden we nog garnalen vangen, maar toen we met zijn twaalven in het bootje vertrokken zijn we onderweg weer terug gevaren, omdat de boot te zwaar was. Dat vond ik wel jammer. Daarna zijn in de bootjes weer terug gegaan. Dit keer geen regen. Om ongeveer 12 uur waren we op het busstation en toen hebben we met zijn achten het hele busje op gekocht voor maar 25 SRD dat is ongeveer 8 euro of zo voor vier uurtjes reizen. Anders zou het 3 euro kosten. We hadden geen zin om te wachten en we wilden relaxed zitten!
's Avonds nog lekker uiteten geweest en vroeg naar bed.
Ik vond het een super weekend. Echt wat een mooie natuur en leuk om te zien hoe ze daar vissen! Het was goed geregeld en echt super bedankt voor de mensen die het hadden geregeld. We hoefden niks te betalen alleen maar het eten. De eigenaar wilde dit graag aan ons laten zien, mooi toch?! Zijn broer wil ons de volgende keer ergens mee naar toe nemen, prima!
Ik loop nog steeds stage hoor! Vandaag heeft mijn coach les gegeven, zodat ik even aan mijn opdrachten kon werken. Heerlijk een rustig begin van de dag! Volgend weekend gaan we weer ergens naar toe, maar daar later meer over.
Het beste!!! Dikke tut ut het Suriname
08 Maart 2005 - 10:05
Nienke:
Tjonge jonge wat doe jij een leuke dingen zeg. Leuk hoor. Soms vraag je je inderdaad af of je wel stage loopt (nee hoor).
Iedere keer als ik je site bekijk ben ik jeloers.
Veel plezier en alvast veel plezier voor komend weekend dikke kus Pien. -
08 Maart 2005 - 11:18
Nienke:
Even een vraagje:
Heeft Sanne een andere site, naam. IK krijg haar site niet. -
08 Maart 2005 - 12:04
Esther:
Hej Flo!! Jeetje wat een weekend zeg! En lekker warm hee, het is hier echt vreslijk koud,brrr!! Nou succes en ook op je stage!! Misje dike tut -
09 Maart 2005 - 16:49
Corine:
Hoi florence, klinkt weer goed. Wij hebben ook leuk weekendje gehad lekker geskied zondag. Was wel lachen. Maar jouw weekend klinkt ook weer vol avonturen. Wat een naam ook voor zo'n dorp Bigi Pang, grappig!!! Wel apart dat die man zomaar die scharen van die krab af brak nam die hem daarna ook mee om op te eten? Ik kon je foto's even niet openen. Was ook al het geval bij Florien haar site dat sommige dingen het niet deden dus dat probeer ik van de week nog wel een keertje. Ik geef jullie trouwens ook groot gelijk wat betreft die taxi voor 8 euro wat is dat nu immers? Anders kon je weer die hele tijd wachten. Maar goed ik geloof dat al dat reizen wel ergens goed voor was. Veel plezier in ieder geval voor je volgende weekendje weg sla alles maar weer goed op in je geheugen dan kunnen wij het weer lezen op je site. Ik zal nog weer eens lekker aan mijn huiswerk :). groetjes vanuit Wageningen,
Corine -
10 Maart 2005 - 10:28
David:
he Flootje....alles goed met jouw. Ik heb net alle foto's gezien en teksten gelezen. wat een verschil met Nederland zeg. Alleen al de temparatuur. leuk dat je het naar je zin hebt daar in verwegistan. ik zei het ook al tegen frank...het is hier wel stil zonder jullie! nog even doorbijten en dan kunnen we met z'n alleen weer stad in. Heel veel plezier en succes met je Lio(hoor dat alles goed gaat?) dikke kus voor jouw en de anderen. -
10 Maart 2005 - 13:16
Klaske!:
Hey flo!,
Wat een supertof verhaal weer zeg!en ook echt toffe foto's! We hebben eindelijk weer internet op onze kamer, dus kan je nu weer vaak mailen! Lieve flo, heel veel plezier daar!denk aan je! Dikke tut Klaske -
11 Maart 2005 - 13:14
Chantal:
Hee Flootje!
Er ligt hier nog wel wat sneeuw, maar het meeste is inmiddels wel weg. toe maar weer! 30 graden, probeer je ons jaloers te maken? nou dat lukt je wel! lekker man! en zo te zien vermaak je, je nog steeds daar in Suriname. gelukkig maar!
is de taal daar trouwens hoofdzakelijk Nederlands of praten ze daar ook Surinaams (wat dat ook mag wezen) als tweede taal? was ik wel benieuwd naar! hee, nog heel veel plezier daar en tot het volgende berichtje!
Liefs Chantal -
11 Maart 2005 - 13:20
Chantal:
Hee Flootje! nog ff een vraagje: zou ik jou mailadres mogen, kan ik je ook zo een berichtje sturen, weet je ook gelijk die van mij!
Toedels!
Liefs Chantalleke -
14 Maart 2005 - 10:08
Terrence:
He Flo,
Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Suriname! Maar dat moet ook wel als het iedere dag zulk mooi weer is. Vandaag is het voor het eerst sinds weken weer eens een mooie zonnige dag hier in Groningen (maar wel koud). Veel plezier nog daar de komende maanden! En hou ons maar op de hoogte van alles wat je daar beleeft!!
Groeten uut Grunn -
15 Maart 2005 - 14:25
Frankster:
EEJ danskampioen, Fa Waka, Wat een mooie foto's heb jij op je site.. Bigi Pang ziet er echt heel goed uit.. Donderdag vertrek ik naar blance marie, maar voor de mooie plaatjes hoefde ik dus niet zover de binnenlanden in.. Afgelopen weekend in Cola creek was gaaf!! Volgens mij heb jij wel genoten, vooral na het bierspel..
Succes met je stage,
-X- Franky -
21 Maart 2005 - 10:26
Atze:
He Florencje, wat GAAF zeg al die foto's. Dat wil ik ook! Hebbie niet heelveel last van vliegen en ongedierte enzo? Ik zag ook een foto van een strand, dus die zijn er toch wel :P. Het wordt hier ook eindelijk weer wat warmer en mooier, alhoewel een korte broek er nog lang niet inzit. Ik ben er uit, ik ga emigreren, heb het gehad met dit klimaat. Ik wens je nog heelveel plezier daar in de tropen. Met mij gaat alles prima nog 2 maandjes en dat is het weer zomervakantie.
Groetjes
??? "Nickery is bijna even groot als Paramaribo, maar er zijn niet zoveel inwoners als in Paramirbo." ??? -
21 Maart 2005 - 10:31
Atze:
Oh trouwens, heb je nog mooie wilde donkere junglemannen gevonden? -
21 Maart 2005 - 15:17
Gryt:
Een hele dikke sterkte kus vanuit Amsterdam voor jullie allemaal en natuurlijk in het bijzonder voor Lamiek!Ik hoop dat het gauw beter gaat! Flo veel plezier met je ouders, doe ze de groeten! Ik mis je... knuffel Gryt -
21 Maart 2005 - 18:36
Corine:
Hoi Florence,
Ik ben inderdaad ook wel benieuwd naar die Jungle mannen zoals Atze vroeg :). Gelukkig begint het weer hier weer beter te worden (de lente is immers begonnen) het was heerlijk vandaag de terrasjes werden zelfs weer bezocht. Ik loop nog wel in mijn winterjas maar enkel en alleen omdat mijn zomerjas nog bij mijn ouders of in alkmaar ligt. Van het weekend lekker pasen en dus paar daagjes extra vrij tenminste weer een wat korter weekje in Wageningen. En zo schiet het reisje naar China ook op tenminste die weekenden vliegen om namelijk. Nog 2,5 week :) :) :).
Nog heel veel plezier van de week ik zal nog even verder met een verslag schrijven (ieh... is al de zoveelste van deze periode).
groetjes uit Wageningen,
Corine -
23 Maart 2005 - 12:25
Anne-Marijn:
Hoi boefje, alles naar het zinnetje? Hier alles ok, sneeuw is weer weg en zonnetje breekt eindelijk door. Mijn tropenhartje begint weer te ontdooien, geniet er maar lekker van.
Dikke X je buurmeissie