Week 3 in Suriname! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Florence Perreau - WaarBenJij.nu Week 3 in Suriname! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Florence Perreau - WaarBenJij.nu

Week 3 in Suriname!

Blijf op de hoogte en volg Florence

21 Februari 2005 | Suriname, Paramaribo

Ik zit nu alweer drie weken hier in Suriname! De tijd gaat hier super snel. Je doet natuurlijk erg veel nieuwe indrukken op en je maakt elke dag wel wat nieuws mee. Hier even een kort verslagje wat ik allemaal gedaan heb de afgelopen week.

Stage:
Ik heb vanaf dinsdag de klas overgenomen. Mijn coach laat me lekker mijn eigen gang gaan en dat vind ik prima. Ze komt af en toe even kijken, maar ze is ook vaak de klas uit. De kinderen zijn echt super druk!! Maar ik probeer met allerei trucjes de kinderen rustig te krijgen. Vandaag maandag 21 februari was er een meisje jarig. En weet je wat ze trakteerde... Ze trakteerde een happy meal!!En daarna ook nog een stuk chocoladetaart. OOOhhhh veel he..
Ik vind de klas erg leuk. Heb lieve kinderen en ze zien me echt als juf. Ik probeer wel wat dingetjes te veranderen, maar daar moeten ze wel wat aan wennen. Het komt allemaal goed!

Dinsdagmiddag:
Toen zijn we met een paar mensen van het huis naar de dierentuin geweest. Echt super leuk om te zien, maar ook wel zien natuurlijk. Al die dieren in een hok. De dierentuin is hier klein en ze hebben niet zoveel dieren als in Emmen. Ze hebben hier bijvoorbeeld geen olifanten, zebra's of giraffen. We zijn er een uurtje geweest en toen waren we al uitgekeken!

Stappen:
We zijn vrijdag&zaterdag even op stap geweest in Paramaribo. Vrijdag zijn we naar Touche geweest en zaterdag naar de jungle. Touche is een aardig grote discotheek waar veel surinamers komen. De jungle is een kleinere discotheek en daar waren afgelopen zaterdag veel Nederlanders studenten. Na afloop van de jungle zijn we wezen zwemmen. We hebben hier een Surinaamse man ontmoet die bij een zwembad werkt. Het is een leuke man. We kennen hem via een jam sessie waar Frank ook heeft gespeeld. Aardige man in ieder geval. Ik vind het stappen hier super!

Culturele dag:
Frank, Lamiek, Sanne en ik zouden zaterdag een culturele dag doen. Wij met onze taxichauffeur, Ger, naar Fort zeelandia. Hij was dicht. Toen reed Ger ons naar Zorg en Hoop dat is een museum en die was ook dicht. Op zaterdag zijn veel culturele activiteiten dus dicht. We zijn toen maar naar de palmentuin geweest, maar daar waren we naar 10 minuten ook al uit.... Ik heb wel een paar fotos genomen van de palmentuin. In de palmentuin zijn ook apen, maar die heb ik helaas niet gezien.

Verder gaat het hier prima en hoe is het met jullie??? Gaat alles goed met stage, studie en werk?

Ik heb hier ook een ander telefoonnummer waarmee ik geen smsje uit Nederland kan ontvangen. Maar hier is ie:
005978680891
En mijn adres is:
Florence Perreau
Kwattaweg 70
Paramaribo, Suriname

Ciao Florence

• 21 Februari 2005 - 16:30

Gryt:

Lieverd, nog bedankt voor je superlieve leuke belletje!! Feesje was erg gezellig,tnx voor de kadoos!We mailen, dikke knuffel uit amsterdam!

• 22 Februari 2005 - 11:57

Nienke:

Hai hai wat doe je een leuke dingen zeg. Oh ja Mijn moeder had dat rare berichtje gestuurd, maar wat leuk dat je het naar je zin hebt. Ik beleef niet zulke leuke dingen. Ik had wel twee kaartjes voor de auto rai gewonnen zijn mams en ik heeb geweest en toen zijn we geintervieuwd en nu staan we op internet bij planet. twee mutsen op de autorai.
    En oh ja ben tijdje terug met Redmer wezen schaatsen dat was echt lachen. Vandaag heb ik met inger gezommen.
    Dikke kus Pien

• 22 Februari 2005 - 16:17

Corine:

hoi florence, of moet ik zeggen mac florence. Sjonge echt gek dat die ouders het toe laten dat er op mac donalds getrakteerd wordt!! Al zou ik het ook wel super lekker vinden. Maar raar blijft het wel. Zo zie je maar weer dat alle landen zo z'n gewoontes hebben misschien is het in Amerika ook wel heel gebruikelijk. Natuurlijk nooit bij stil gestaan.
    We kregen de groeten zaterdag bij grytsje leuk dat je even belde. Het stappen was nog wel even gezellig al waren we met z'n 4en gegaan. En verder ben ik nog steeds aan het leren in Alkmaar voor het tentamen wat ik a.s vrijdag heb. Moet vast goed komen.
    Heel veel plezier weer van de week. Hopelijk zijn er van de week lekker veel kinderen uit je klas jarig krijg je weer lekker veel mac donalds eten!!
    groetjes,
    Corine

• 22 Februari 2005 - 18:43

Lotte:

Flootje!!!!

Ik ben jaloers hoor als ik alle foto's zie, want het is hier zo kkkkkoud!!!
    hahaha geniet er maar van! Groetjes aan iedereen daar!!!
    xxx

• 22 Februari 2005 - 19:34

Carine:

Un petit bonjour de france où il neigeait ce matin.
    J'espère que pour toi tout se passe bien ( et à voir les photos je crois que oui! )
    Bon j'espère que c'était le bon endroit pour le message car j'ai vu les photos mais je n'ai pas compris le texte! Gros bisous et profites bien de ce beau voyage a très bientôt carine

• 22 Februari 2005 - 19:51

Carine:

Un petit bonjour de france où il neigeait ce matin.

• 22 Februari 2005 - 21:36

Hiske:

Hé Flo!
    Sjong ziet er super uit daar! Heb snel even wat foto's gezien, geweldig....
    Hier alles okidoki, ook met de Lio, onze traktaties zijn gelukkig wel ietsje anders dan bij jou.....
    Veel plezier nog!
    Liefs Hiske

• 25 Februari 2005 - 13:35

Lilian Nijsten:

Hallo Florence
    Wat leuk om jouw berichtjes te lezen, om te zien, hoe het jou vergaat. je maakt heel wat mee in Suriname.
    Zowel indrukken van het land, bewoners en de cultuur(allerlei andere gewoontes). maar ook lijkt het me heel leerzaam
    naar je studie. Het is denk ik wel een hele verrijking van je studententijd en je leven.
    Hoor die oude dame toch eens kletsen. Meid, ik vind het heel tof van je dat je deze hele reis en stage bent gaan doen. Je zult er altijd heel veel aan hebben voor jezelf.
    Trouwens de complimenten voor je mooie website. Volgens mij steek je er best veel tijd in. Petje af. Leuke foto's.
    Nog een fijne en leerzame tijd en geniet ervan.
    De groeten van ons allemaal, Nerus, Hidde Jan en lilian.

• 25 Februari 2005 - 22:16

Gryt:

Lieve Flo!3 weken Suriname!Super reisverslag!Ook de fotos zijn erg leuk, je bent al bruin hoor zie ik!Maar k hou het ook bij, haha!Enjoy!Heelveel kusjes Gryt

• 26 Februari 2005 - 13:10

Chantal:

Hee flootje!
    bedankt voor je kaart! jammer dat ik je niet meer heb gesproken, maar geweldig dat je daar nu bent! volgens mij vermaakt je, je daar wel, echt super!
    hee veel plezier!
    Liefs Chantal

• 26 Februari 2005 - 16:17

Annemarie:

Hey Flo,eindelijk even tijd om rustig al je avonturen te lezen! SUPERLEUK!!! Dikke kus

• 26 Februari 2005 - 22:44

Hetty:

Groetjes uit Belgie! We zijn hier met zijn allen nu en hebben net je foto's gekeken, super leuk! groetjes Gina Hetty en Amanda

• 27 Februari 2005 - 15:40

Jetske:

Lieve Florence,

Ontzettend bedankt voor je lieve kaartje!! Leuk dat je ons op de hoogte houdt van al je bezigheden. Geniet ervan!! Dikke tut van mij

• 27 Februari 2005 - 15:54

Gryt:

Nog n kaartje uit Suriname!Thanks lievie, we zijn er erg blij mee!Heb je gemist gister in de kroeg, echt!!!Liefs Gryt

• 01 Maart 2005 - 16:11

Tini:

Hey Florence!
    Hier een bereichtje van mij! Alles goed daar in Suriname???? Hier alles ok, maar we missen je wel bij de Spar!!! En natuurlijk bij de NASI!!!!!!!! haha.
    Ik hoop dat je het naar je zin hebt, en dat je veel leert. Dat zal wel goed komen!!!!
    Dikke tut van Tini.

• 02 Maart 2005 - 22:00

Willy:

Lieve Florence, wat fijn om te lezen dat je het naar je zin hebt. Heel erg bedankt voor je lieve kaartje en nog een hele fijne tijd toegewenst!

• 03 Maart 2005 - 16:34

Gryt:

Heeej!Hoe gaat het lieve Flo?Alles nog helemaal toppie!Je klinkt zo superdichtbij aan de telefoon... superleuk datje belde!Hele dikke knuffel en kmis je!!!!!