Spannend!!!! Eerst trip naar Galabie!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Florence Perreau - WaarBenJij.nu Spannend!!!! Eerst trip naar Galabie!!! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Florence Perreau - WaarBenJij.nu

Spannend!!!! Eerst trip naar Galabie!!!

Blijf op de hoogte en volg Florence

14 Februari 2005 | Suriname, Paramaribo

Mijn eerst trip naar Galabie was spannend & eng, maar wel super leuk & mooi.
Zaterdagochtend zijn we om kwart voor vijf uit bed gestapt om ons klaar te maken. Rond half zes moesten we klaar staan. Premchand en zijn zoontje en een buschauffeur gingen mee. Wel erg vroeg hoor! We zijn rond zes uur vertrokken in een busje met 17 personen. We waren met 11 pabostudenten en 3 andere jongens. De busreis duurde ongeveer 4 uur. De wegen zijn daar fantastisch, niet dus. Wat een gehobbel de hele tijd. We hadden een tussenstop gemaakt waar we koffie konden drinken. Het was super mooi daar. Er was ook een papegaai die echt ging poseren voor een foto, super grappig. En er was een aapje die vast zat, zielig!! Hij werd helemaal druk toen wij om hem heen stonden. Het uitzicht vanaf de tussenstopplaats was super mooi. Tijdens de busreis zag je veel mooie dingen! Veel mooie bomen en wat veel zeg! Ook zag je mensen lopen met op een hoofd een grote bak met eten erin.
Na vier uur in de bus te hebben gezeten, moest we 10 minuutjes in een boot. Eerst gingen we naar Frans Guyana. Ik vond waar we uit stapte niet echt mooi. Je zag alleen maar wat huizen. We hebben ook niet veel gezien omdat we daar maar een uur bleven. We gingen even lekker stokbrood en croissantjes halen. Ik ging in het frans bestellen wat we moesten hebben, sprak die vrouw gewoon nederlands. Dat vond ik wel jammer hoor haha. Ik wil zeker nog wel meer zien van Frans Guyana!
Daarna gingen we een boottocht maken van 2 uur. Al spullen moesten in plastic zakken en gingen onder een zeil. Wij kregen allemaal een gele regenjas. Ik heb die regenjas zeker gebruikt. Ik zat niet op de goede plek in de boot en was dus zeiknat geworden. Tijdens de bootreis zag je kilometers lang alleen maar bomen en begroeing! Tjee wat is dat mooi zeg! Ik kan niet omschrijven hoe mooi dat is. We vaarden op de Marowijne rivier dat is wel een vieze rivier. Het water is daar bruin.
Na twee uur kwamen we aan op Galabie. We stapten uit en na drie passen lopen waren we al bij onze slaapplaats. We hebben onze hangmatten met klamboe opgehangen in een open hut. Daarna hebben we even lekker gerelaxed op het strand daar. Later heb ik samen met Anneke(andere pabostudent) lekker in mijn hangmat gezeten en toen zijn we in slaap gevallen haha.
Rond 5 uur kregen we eten van Premchand en daarna hebben we een rondwandeling van een gids gekregen door het dorpje Galabie. Het dorp bestaat uit 800 inwoners. Het centrum bestaat uit een kerk, ziekenhuisje en een school. De wegen bestaan uit alleen maar zand. Je loopt gewoon over het strand. De huisje zijn allemaal hutjes. Ze hebben er een paar winkeltjes; bakkerij, supermarktjes. Het is leuk om te zien hoe primitief het daar was. Ik kan me niet voorstellen dat ik daar zou leven. Als je niet anders gewend bent, maar ik ben eigenlijk heel veel luxe gewend. De stroom daar is van zes uur 's avonds tot 12 uur 's nachts. Daarna is er geen stroom meer. De mensen douchen zich daar met emmers water. Het is dorp is niet echt een toeristenplaatjes dus we werden goed bekeken door de bewoners. Het strand van Galabie is wel super mooi alleen het water is bruin.Ik vond het super mooi om Galabie te bekijken.

's Avonds rond negen uur gingen met de boot richting de schilpadden. We moesten ongeveer 30 minuten varen en toen gingen we aanleggen. Op het strand ging de gids zoeken naar schildpadden. Ze hadden alMa vrij snel twee schildpadden gevonden. Wat zijn dat grote beesten zeg!! Ze wilden eieren gaan leggen maar dat lukte niet. We hebben wel twee uur gewacht in het donker, maar de schildpad is snel de zee ingedoken. Wat kunnen die beesten snel lopen zeg en ze laten een mooi spoor achter op het strand!
Eigenlijk vind ik het zielig voor de schildpadden dat ze niet eens de rust krijgen om eieren te leggen en dan staan er ineens allemaal toeristen om je heen. Ik heb dan ook bijna geen fotos genomen van de schildpadden omdat ze daar erg van schrikken.
Na twee uren zijn we naar huis gegaan en rond 1 uur lag ik lekker in een hangmat. Ik heb heerlijk geslapen en het is echt vreemd om in een hangmat wakker te worden. Ik zou niet altijd in een hangmat willen slapen, want je kunt je niet lekker omdraaien of zo. Toen ik wakker werd hoorde ik muziek van de bewoners. Erg grappig om dat te horen. Ik weet niet meer wat voor muziek het was. Later zag ik een vrouw topless hout hakken, hahaha.
We hebben nog even gezwommen omdat het super warm was! We zijn rond half twee terug gevaren en dit keer werd ik gelukkig niet zeiknat. Daarna zijn we in de bus weer richting huis gegaan.

Ik vond mijn eerste trip super leuk en spannend. Ik vond het mooi om te zien hoe primitief mensen kunnen leven, de cultuur van die mensen, hoe mooi de natuur daar is en wat een grote schilpadden zeg!!
Ik heb veel nieuwe indrukken opgedaan tijdens deze trip dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal moet vertellen, maar ik geloof dat ik zou al veel heb verteld!!!

Maar hoe is het met jullie? Gaat alles goed met de studie, stages en werk? Bedankt voor jullie mailtjes en berichtjes. Dat is echt super leuk! Want af en toe wil ik best wel naar huis en als ik jullie berichtjes lees krijg ik weer een oppepper. haha.
Het beste allemaal!

O ja ik heb nu allemaal fotos geplaats maar er komen nog meer fotos. Heb geen tijd meer nu.

Liefs florence

• 15 Februari 2005 - 08:21

Corine:

Hoi florence, wowie wat een verhaal. Je maakt daar echt wat mee en dan ben je nog maar 3 weken weg. Ik heb nu studieweek dus weer druk aan de studie (als altijd) maar dat gaat wel goed. Gister lekker gegeten met Willem omdat het Valentijn was en ook dat was heel gezellig. Volgende week hebben we verjaardag van Grytsje maar als er nog wat gebeurt houden we je op de hoogte want heimwee krijgen moet natuurlijk niet je bent er nog maar net. Wel heel gaaf hoor dat je het zo leuk vindt allemaal en zo te horen heb je ook genoeg te doen. Veel plezier weer de komende week en ik lees je berichten wel weer over een weekje!!!
    groetjes vanuit het nu even zonnige Nederland (ik denk echt dat de zonnestralen aan kwamen) gister had je het te druk zeker met andere dingen toen was het hier toch aan het plenzen en sneeuwen in alkmaar!!! :)
    Veel plezier he,
    groetjes,
    Corine

• 18 Februari 2005 - 11:23

Marianne:

He Flo, Ons een beetje jaloers maken met die mooie plaatje`s. Maar wij doen ook wel leuke dingen hoor.Je hebt een leuke klas en luisteren ze ook al naar je? Of is dat nog een probleem? Hoe is het met de sex? Lekkere lullen? of zijn ze in Friesland beter? Laat het me weten dan kom ik ook.
    Groetje`s aan iedereen daar Marianne

• 19 Februari 2005 - 11:23

Jetske:

Lieve Florence,
    Wat een verhaal zeg!! Klinkt allemaal erg indrukwekkend, ik hoop dat je het ontzettend naar je zin hebt!! Heel veel plezier en succes en geniet er maar lekker van meid. Dikke kus Jetske

• 21 Februari 2005 - 12:47

Zwaaikom:

hoi Florence,

we volgen je berichten.
    We werken nu over ontdekken, daarin past Suriana goed.
    groeten de Zwaaikom

• 21 Februari 2005 - 16:34

Gina:

Bibber, Bibber, dit weekend op Tommy gepast die alleen maar door de voordeur naar buiten wil. Wie heeft hem opgevoed!!
    We hebben een rustig weekend gehad. Alex en Eddy zijn naar de World Cup in Thialf geweest. En vanavond balletkostuums passen. Nog 4 weken!! Zaterdag een generale. Morgen ga ik met Betty de laatste hand leggen aan de kostuums van de krabbetjes. We hebben nog geen Florence in Lemmer kunnen vinden, want ja er is er maar één!!!!!!!
    Dikke knuf.