Mem & Papa deel 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Florence Perreau - WaarBenJij.nu Mem & Papa deel 2 - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Florence Perreau - WaarBenJij.nu

Mem & Papa deel 2

Blijf op de hoogte en volg Florence

09 April 2005 | Suriname, Paramaribo

Hier komt deel 2 van het verblijf van mijn ouders hier in Suriname.

Maandag, dinsdag & woensdag 4,5,6 april:
We zijn deze dagen op trip geweest naar de marowijne rivier samen met Lamiek en haar moeder, Frank en zijn pa en broer, Sanne en haar pa en mijn ouders en ik. We zijn maandagochtend met een klein vliegtuigje vanaf Zorg en hoop naar een plaatsje voor de stoelmanseilanden gevlogen. De vliegreis duurde 45 minuten en het was zo super mooi om vanuit de lucht het land te zien! Ik vond het wel erg spannend hoor, maar het viel reuze mee. Het landen was grappig, want er was helemaal geen landingsbaan. Er was alleen jungle en daar waren bomen en zo weg gehakt, zodat het vliegtuigje kon landen. Wel was er een betonnen plateau waar het vliegtuig kon keren. Onze reisgids en bootsman waren hier ook. Hierna zijn we overgestapt op een korjaal. Dit is een bootje. We gingen een stuk varen en kwamen toen aan op kamp Wadaa. Wadaa betekent welkom in het saramaccaans. Hier was onze kokin en nog twee leerling reisgidsen. Wij hebben toen ons kamp even verkent en later heerlijk gegeten (rijst met kip). Op het eind van de middag hebben we het dorpje/nederzetting verkend. De kinderen van het dorp liepen met ons mee en pakten onze hand vast, heel schattig. Hierna zijn we per boot naar het dorp Loca-loca gevaren. Hier hebben we rond gekeken en heeft onze gids veel verteld over het leven hier. Terug naar ons kamp Wadaa, even lekker relaxen, eten en gezellig gekletst. Rond half twaalf naar bed gegaan. Volgende dag gedoucht met emmers water! Na ons heerlijke ontbijt zijn we in het bootje gestapt. We hebben een jungletocht gemaakt van ongeveer 2.5 uur. Echt heel spannend! We hebben een echte slang gezien, een labaria! Na de jungletoer zijn we weer in het bootje gestapt en hebben we sula's bekeken. Dit zijn stroomversnelling. We hebben op de rotsen heerlijk geluncht en lekker gezwommen in de sula's. Toen opeens kwam er een tropische regenbui en alles was nat! Einde van de middag zijn we naar ons kamp gevaren. 's Avonds hebben we weer heerlijk gegeten en hebben we een culturele dansavond van de bewoners gezien. Lamiek, Sanne, Frank en ik hadden nog wat pabospelletjes in petto. Hierna hebben we lekker gezeten bij een kampvuur. De volgende dag zijn we vroeg vertrokken, want we hadden een lange tocht voor de boeg. We zijn per boot verder gaan varen naar boven, naar Albina. Onder weg zijn we gestopt bij langetabbetje, apatoe dat ligt in frans guyana en bij een dorpje waar we hebben geluncht. Mijn vader was super blij dat hij in Apatoe is geweest. Hij begon gelijk frans te praten tegen iedereen en hij heeft ook de grond gekust hahaha! Onderweg hebben we flinke regenbuien op ons hoofd gekregen dus we waren redelijk nat! Aangekomen bij Albina zijn we overgestapt op een busje en verder gereden naar Paramaribo. We waren rond acht uur weer in Paramaribo.
Ik vond het een geweldige trip en mijn ouders ook!

Donderdag 7 april:
Samen met mijn ouders heb ik geshopt in Paramaribo. We hebben souvernirs gekocht en nog andere dingetjes. 's Avonds lekker uiteten geweest met de gang en hierna naar het casino. Mijn moeder vond het prachtig en heeft de hele avond voor 10srd gegokt!

Vrijdag 8 april:
OOOOOHHHH mijn ouders zijn vertrokken naar Holland. Ik vond het afscheid dit keer moeilijker dan op schiphol! Nu nog 7 weken en dan ga ik zelf ook naar huis dus het is nog maar eventjes....

Conclusie:
Ik vond het zeer geslaagd dat mijn ouders er waren. Het was heel gezellig en we hebben veel dingen gezien en gedaan. Ook met de andere ouders was het super leuk. We hebben allemaal genoten!
Ik wil nog even mijn mem en papa bedanken voor alles!!! Het was super gezellig!! Dank je wel.

Het beste allemaal! (klap, klap, klap)

• 10 April 2005 - 13:46

Chantal:

Hi, hi Flootje!

wat een leuke foto's en wat hebben jullie leuke dingen gedaan! grappig om dat terug te lezen.
    mij lijkt het nu ook wel wat om een keer naar Suriname te gaan. indrukwekkend land, lijkt me wel!
    dus over 7 weekjes weer naar huis! dan kom ik je zeker opzoeken. kan ik eens zien hoe bruin je in het echt geworden bent!
    ik kijk uit naar het volgende berichtje!

Veel liefs Chantal

• 10 April 2005 - 14:26

Gryt:

SUPER SUPER SUPER!!! wat een geweldige reisverslagen lieve Flo!Jullie hebben genoten met zn allen en gafe fotos zeg!Jij en de kleine kindjes vind ik echt heeeeel erg schattig!Top allemaal!Succes van de week met je stage, lieverd een dikke kus van mij!

• 11 April 2005 - 14:45

Annemarie:

Heeeeey Flo,

Je raad noooooit waar ik nu zit...in het computer lokaal op Florien haar school :)
    Echt SUPER je verhaal zeg en helemaal leuke foto's. Heb vannacht zelfs van je gedroomd dat ik je tegen kwam op Schiphol .. je had even je ouders naar Nederland gebracht, nou dat was een surprise hoor, flo ineens op schiphol. Helaas was het maar een droom
    Dikke kus Annemarie

• 11 April 2005 - 17:16

Nienke:

Jammer dat je ouders weer weg zijn, maar wel erg leuk dat ze er waren samen met de andere ouders. Je broer kon zaterdagavond bijna niet wegkomen je ouders hadden zoveel te vertellen en te laten zien.
    Ik hoorde van je broer dat je goed op de markt ligt. En het hangmat verhaal. Wat goed van je dat je goed van je af bekt.
    Je ziet er goed uit op de foto's.
    Veel plezier dikke kus Pien.

• 11 April 2005 - 19:21

Marc PORTELANCE:

Eh on vous a repéré (Yannie et Claude) sur les photos, c'est honteux de nous offrir ce spectacle de vacances (heureux en plus)j'espère que vous allez renter très vite dans la grisaille comme chez nous ! au fait tu vas me faire le plaisir d'abandonner la casquette, et ne me dis pas que tu l'as acheté, non ! c'est impossible ou alors tu l'as trouvé en angleterre peut être. allez bizzzoooooxxxxx et n'écoutez pas trop les moqueurs.
    Marc et Françoise

• 12 April 2005 - 07:16

Femmie:

Hee flo,

Wat een geweldige verhalen zeg.. oh dat wil ik ook weer!! En wat zie je er mooi uit zeg, lekker bruin hoor!!! Geniet er nog maar even lekker van, de laatste 7 weken!!

Kus femmie

• 12 April 2005 - 08:48

Esther:

HAi Florence, wat een leuke verhalen zeg, leuk om te lezen!! En zeven weken, dat is alweer snel zeg! Genieten dus!! Ik ben nog steeds bezig een reis a h zoeken samen met mijn zus voor de maand augustus en nu ik jouw verhalen zo lees krijg ik er helemaal veel zin in! WAUW!!! Wat zie je r goed uit zeg op de foto's, erg mooi!!!dikke tut Esther

• 12 April 2005 - 16:10

Klaske:

Hey flo'tje,
    Wat weer een lang verhaal zeg! Ik vind het echt leuk te lezen wat je allemaal doet en meemaakt! Op de foto's te zien, zie je er goed uit! Lekker vrolijk, en bruin natuurlijk!Het afscheid met je ouders zal wel moeilijk geweest zijn. Maar ja, zoals ik altijd zeg: No Span;-)Gelukkig nog maar 7 weekjes en dan ben je alweer hier! Kijk er alweer naar uit!
    Dikke tut Klaske

• 12 April 2005 - 22:05

Mireille En Francois!!!:

hee flo,
    zo te zien gaat alles goed met je daar en vermaak je je prima, francois is ff bij me op bezoek en et bier vloeit rijkelijk haha...we vermaken ons wel maar we missen je wel hoor...
    nog heel veel plezier daar dikke kus mireille
    en groetjes van francois!!

• 16 April 2005 - 14:44

Gryt En Jet:

Wooww lieve Flo,
    Ik had de laatste fotos nog niet gezien op je site.... wat zie je er super uit!!!! Echt, je lijkt helemaal anders!Dikke kus Jet en Gryt

• 19 April 2005 - 21:47

Gina:

Ben net nog even bij je thuis geweest en hoorde van de beoordeling. Geweldig wat heb je toch een supertijd. Ik beloof je dat wij morgen een brief voor je versturen. Wij moeten ons diep schamen.

• 21 April 2005 - 11:20

Corine:

Hoi Florence,
    zo bij jouw verhalen over die slang daar is mijn chinese muur niets bij!! Leuk dat het zo geslaagd was met je ouders maar dat was ook wel te verwachten natuurlijk. Nog 7 weekjes zie je hoe snel die tijd gaat. Maar je hebt heel wat meegmaakt. Leuk dat je deze site hebt bij gehouden is ook heel leuk voor later denk ik. Komende week weer druk met les geven zeker? Willem heeft je nog geprobeerd te sms-en vanaf Bonaire hij sms-te dat hij 'dichtbij' was. Maar kreeg geen antwoord. Dus hij vroeg zich af of het wel was aangekomen. Ik heb het ook erg leuk en druk gehad in China indrukwekkend al die verhalen van die studenten. Maar daar moeten we het over 7 weken nog maar eens over hebben. Ik zal nu eerst over 1 uur een examen gaan maken :( !!! Hopelijk lukt het een beetje ben namelijk nog wel erg vermoeid van de reis. We zullen zien.
    Veel plezier nog weer.
    groetjes,
    Corine

• 23 April 2005 - 16:10

Gryt:

Hej Schatje,hoe gaat t daar in het zonnige Suriname?Alles nog onder controle, vast en zeker!Nog leuke trips in de planning?Hier alles prima, superweertje en leuk weekend in het vooruitzicht. Dikke knuffel voor Frank, Lamiek en Sanne en natuurlijk voor jou. Tot heel snel al, owww. Veel kusjes Gryt

• 24 April 2005 - 14:40

Loes(pabo):

He Flo,Wat sta je toch leuk op al die foto's. Fijn voor je dat je ouders er waren. Het is bij ons wel stil op school nu jullie weg zijn. We hadden een open podium, je hebt echt wat gemist. Veel muziek enzo, maar ook cabaret.Nicole en Arjen (Paboband) hebben erg hun best gedaan,groetjes