Bonjour Paris!
Door: Florence
Blijf op de hoogte en volg Florence
06 September 2007 | Frankrijk, Parijs
Hier mijn eerste bericht vanuit Parijs.
Zondag 2 september vertrok de Thalys om 12.56 vanuit Amsterdam centraal. Na een niet te emotioneel afscheid te hebben genomen van mijn ouders, Lamiek&Joris en Gryt& Aart vertrok de thalys. Lief hoor jongens!!!
In Rotterdam stapte er een jongenman in de Thalys en zijn zitplaats was naast die van mij. Na een tijdje te hebben gekletst, nodigde hij mij uit om een wijntje te drinken aan de bar in de Thalys. Bij aankomst op Gare du Nord heeft hij mijn loodzwaar koffer helemaal gebracht tot bij mijn oom(Serge) en tante(Chantal)! Nou is dit nu niet galant?! Vervolgens vertrok hij snel om zijn metro te halen.
Eenmaal aangekomen bij mijn oom en tante hebben we die avond heerlijk gegeten met wijn, lekker kaas, stokbrood...
De volgende dag ben ik met mijn tante in de RER gestapt en vervolgens de metro genomen om naar mijn school te gaan. Eenmaal aangekomen op school moest ik gelijk een test maken. Pffff moeilijk hoor! Daarna gesproken met een professeur die mij heeft ingedeeld in een klas. Toen heb ik met mijn tante heerlijk gelunchd! Hier in Frankrijk is het normaal om 2 keer per dag 'warm' te eten. Oh het eten is hier zo heerlijk!!! Daarna gewandelt in de buurt. Mijn school(Alliance Francaise) ligt in het 6de arrondissement bij Jardin du Luxembourg. Super mooi!We zijn ook even langs mijn studio gelopen en het is echt maar 5 minuten van de school!
Dinsdag ben ik alleen op pad gegaan in Paris. Ben op zoek gegaan naar de sportschool 'Fitness First'. In Nederland hadden ze me 2 adressen gegeven dus ik op zoek naar het ene adres, echt een tijdje zoeken en vragen aan allerlei mensen, bestond die helemaal niet. Vervolgens naar de andere sportschool gegaan dat in het 16de arrondissement ligt. Nou na ongeveer 3 uur zoeken, heb ik eindelijk de sportschool gevonden Yeah!!!! Lekker gesport en nog wat gekletst met wat mensen in het Frans! Liep ik naar buiten om naar de metro te gaan. OOh maar wat een mooie buurt daar zeg. Allemaal mooie gebouwen, parkjes en een kerk. Super! Ik moest wel lachen, want ik zag een 'mini' staan met aan de bumper een stootkussen! Ik begrijp dat ze dat doen, want bij aankomst op zondag reed ik met mijn oom en tante door Paris. Toen zag ik een auto die aan het inparkeren was en die raakte de auto voor zich even aan en de auto achter zich even aan anders paste die auto niet op de plaats.... OOh niet best!
Maar in iedergeval ik met de metro en vervolgens in de RER om naar huis te gaan. Heb ik wel 2uur in de RER gezeten (anders een half uur), omdat er een ongeluk was gebeurd bij Vincennes. Waar de RER om naar Saint Maur te gaan alleen daar langs kan. Pfff jaja zei mijn tante dit is Parijs! Welkom Paris pfff.
Woensdag had ik een sollicitatie gesprek vlakbij Chatelet les Halles. Een vrouw (Nederlands en Frans) heeft daar in de buurt een winkel die allerlei panty's verkoopt. Ook heeft ze 2 kinderen; tweeling van 4 jaar. Nu zoekt ze iemand voor 5 dagen in haar winkel. Ik zei dat ik dit niet wilde, want ik ben daar om te genieten van Paris en niet om daar zoveel te werken. Maar nu zoekt ze ook iemand om op te passen dus zaterdag ga ik naar haar huis dat iets buiten Paris ligt en ga ik kennis maken met de kinderen. Ook ga ik gelijk oppassen oeooee spannend want de kinderen kunnen niet zo goed Nederlands. Ook ga ik met de vrouw kijken of we overeen kunnen komen met de werkdagen...
Verder die dag ben ik in een parkje gaan zitten en kwam ik in gesprek met een Franse jongenman die mij vervolgens de middag heeft vergezeld. Hij heeft me de buurt laten zien bij Chatelet les Halles. We zijn in de enorme bibliotheek Pomidou geweest! Super! Toen op een plein gezeten waar allerlei straatmuzikanten en goochelaars waren. Echt super goed waren sommige acts! Vervolgens een cafe binnengewandeld... Nou echt waar zitten daar toch 2 homo's en die begroeten mij gelijk! OOoh ik weet niet wat dat is hoor....
Gezellige dag gehad!
Vandaag met mijn tante wezen winkelen in Creteil Soleil. Oooh heerlijke kaasjes gekocht!!! Lekker! Ik vermaak me hier prima. Het Frans praten gaat redelijk goed, omdat het nu wel moet!
Nu ben ik ook benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat! Ik ben nog maar een paar daagjes weg en voor mij lijkt het veel langer....
Bonne Chance!!!
Bisous de Florence
Ps. Mobiel nummer France is 0033603163387
Op mijn eigen nummer ben ik ook
bereikbaar.
06 September 2007 - 17:33
Jan En Amanda:
Hai meisje,
Wat klinkt t allemaal geweldig! Je gaat je vast helemaal super vermaken daar! Wat leuk dat je ook al zoveel mensen hebt ontmoet zeg! En het ja je trekt ze toch echt aan lijkt het haha. Nou heel heel veel plezier en we hou je in de gaten
dikke kus van ons,
Jan en Amanda -
06 September 2007 - 17:46
Chantal:
Hee die Flo!
wauh wat heb je al veel beleefd! lijkt me ontzettend leuk daar! en je hebt al veel mensen ontmoet! was die man van de metro een lekker ding? ;-)
Ik ben weer begonnen aan mijn eerste werkweek en die is best heavy. Beetje onrustige week, hopelijk vlgnd week beter!
Heel veel plezier en succes straks met je college!
Au revoir! x Chantal -
06 September 2007 - 19:28
Florien:
Hey Flootje!
Klinkt goed hoor!! Je hebt al aardig wat ondernomen! Haha, moet ook wel lachen hoor, al die mannen die je helpen en rondleiden!
Wat grappig dat je zaterdag op een tweeling gaat passen. Nou ja, je hebt er ervaring mee, dus daar kan het niet aan liggen! Hopelijk bevalt het van beide kanten en kun je er vaker komen!
Hier is alles goed. Nog maar 1 dagje en dan is het al weer weekend. Ik begin de weekenden nu wel te waarderen als hardwerkende vrouw...haha. Tjeetje, het is ook al weer gewoon een week geleden dat we in de kroeg zaten! Ik vond het echt heel gezellig! Heb je daarna nog lekker gegeten met Peter en Lotte?
Nou meid, heel veel succes zaterdag en heel veel plezier!!
Alvast een heel goed weekend!!
Dikke tut Floor -
07 September 2007 - 18:23
Femmie :
Hee Flo,
Wat geweldige verhalen zeg! Een week en je hebt al heel veel beleefd. En wat zal je allemaal nog meemaken... Geweldig zeg! Geniet ervan en hou ons op de hoogte.
Liefs Femmie -
08 September 2007 - 10:16
Liesbeth:
Hey Florence,
Ik sprak Francois laatst en die vertelde me van jouw avontuur naar Parijs! LEUK MAN! En ik merk uit je verhaal dat jij met je spontaniteit de een na de ander tegen komt, wat alleen maar positief is zodat je dan nog eens wat ziet van Parijs!
Ik vond je verhaal erg leuk om te lezen en zal zo af en toe wel even een kijkje nemen op je site!
Geniet ervan,
Groeten Liesbeth Coehoorn -
08 September 2007 - 14:44
Gryt:
Bonjour Florence,
Wauwie wat een leuk verhaal, heerlijk meid helemaal goed. Het klinkt allemaal fantastisch en dan te bedenken dat het nog maar week 1 is en het alleen nog maar leuker gaat worden als je straks met je lessen gaat beginnen. Ben benieuwd hoe de kennismaking met de tweeling was, zou ideaal zijn als je op kunt passen. Weer gelijk goed geregeld!
Mailen snel, kus voor jou lieverd.
Kus,
Gryt -
10 September 2007 - 08:29
Esther!!:
Hi lieve Flo! Oww wat klinkt dit goed zeg en het eten ook heerlijk id!! Nou meis geniet ervan en ben weer benieuwd naar je volgende story!! Denk aan je en een hiele dikke tut... -
10 September 2007 - 13:41
Jelle En Willy:
Lieve Florence,
We hebben genoten van je verhaal en hopen dat je daar een hele fijne tijd zult hebben. En wie weet komen we je opzoeken daar! Heel veel succes met studie en werk. Dikke tút. -
10 September 2007 - 15:42
Alex ><:
Hoi floronce , Alles goed met je?
Met mij teminste wel !
Al lekker veel stokbroodjes op ;P
Heb een nieuwe mobiel gekregen !
Ik heb een vraagje als je daar in praijs een Balletjes geweer voor rond 10$
Tegen komt wil je die dan mee nenemn
Je kijgt dan het geld trug !
Groetjes Alex, en veel plezier! -
10 September 2007 - 18:27
Klaske:
Ha Flo!
Heb je net gemaild, maar had dit nog niet gelezen.....Ben benieuwd hoe het is gegaan Zaterdag! Je hebt ook zo maar weer een baantje!Goed voor elkaar hoor.
Nu kun je ook lekker sporten! Ik zie Sweety op de foto, wat een geweldige hond is dat toch. Moet meteen denken aan die keer dat ik met jou in Parijs was. Geef Sweety een knuffel van me!!
xxx klaske -
12 September 2007 - 10:16
Annemarie:
Hey Flootje,
Wat superleuk om te lezen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt! Lekker genieten van wat er allemaal nog komen gaat en ben benieuwd naar wat je nog meer beleefd!
Kusjes -
13 September 2007 - 08:58
Nienke:
Hai hai,
Wat gaat het ook allemaal weer snel. Het is alweer de 13 vandaag.
Maar wat heb je al veel gedaan en gezien en meegemaakt:). Leuk ook die jongen die zo behulpzaam was in de trein.
En meteen al werk en een toets moeten maken.
Ik vind het echt heel leuk voor je. Ik krijg helemaal de kriebels als ik dat allemaal lees en de foto's zie.
Ik ga volgende week zaterdag naar Italie op vakantie, ook erg leuk heb er veel zin in.
Nou veel plezier daar en ik lees al je avonturen wel.
Dikke kus Pien.