Nu nog drie weekjes en een Nieuwtje!
Blijf op de hoogte en volg Florence
06 Mei 2005 | Suriname, Paramaribo
Nieuwtje:
Ja ja, ik ga weer eens verhuizen in Groningen. Ik ga bij Frank in huis wonen aan Lager der A. Dat is voorbij de vismarkt over die brug, gelijk rechts. Het is een oud pakhuis, waarin allemaal appertementen zitten. Het pakhuis ligt aan het water. Ik kom dan op de vierde verdieping, maar er zit een goede lift in het gebouw! In totaal wonen er 6 mensen op 1 verdieping. Allemaal mensen die ik ken dus super gezellig! Als ik terug kom in Nederland, moet ik gelijk dat weekend verhuizen ohoh. Maar ik heb er zin in!
Wat heb ik de afgelopen twee weken gedaan:
Woensdag 26 april hebben we bij onze vaste taxichauffeur Satish gegeten. Zijn schoonzus had Roti voor ons gemaakt. Samen met Lamiek, Frank, Sanne, Erwin en zijn ouders hebben we er gegeten. Leuk om te zien hoe een taxichauffeur woont. Hij heeft het goed voorelkaar!
Vrijdag 29 april heb ik samen met Erwin, Lamiek en Roos koninginnennacht gevierd in de Waag. Ze hadden de waag helemaal oranje versierd, gezellig een bandje en lekkere drankjes. Wij hadden eerst thuis lekker Rose gedronken, Bridget Jones 2 gekeken en popcorn gegeten. Het voelde weer even net als thuis! Daarna zijn we allemaal in het oranje naar de Waag vertrokken. We hadden allemaal een oranje shirtje aan, oranje haarspeldjes, oranje armbandje en een oranje ballon. Nou we vielen wel op hoor! Lekker apart!
Zaterdag 30 april was ik de hele dag brakjes. Maar toch 's avonds nog even naar de waag. In de waag hadden ze brassband! Wat een lawaai, maar natuurlijk wel mooi. Later op de avond was er een man die een act deed met allemaal vuur. Zag er mooi uit. Verder lekker gedanst.
Dinsdag 3 mei heb ik tacos gemaakt! Oh wat was dat lekker zeg. Ik heb er echt van genoten. Frank, San, Lamiek en Erwin denk ik ook! Ik heb er zelfs een foto van gemaakt. Hier in Suriname hebben ze een winkel die Choi's heet. Hier kun je allerlei produkten kopen die ook in Nederland te kopen zijn. Alleen zijn ze wat duurder. Af en toe doen we hier boodschappen en slaan we allemaal lekkere dingen in.
Donderdag 5 mei:
Gisteravond hadden we aan de Kwattaweg een Bonte avond georganiseerd! Jasper, een jongen die in het onderhuis woont had een flyer gemaakt. Ook had hij geregeld dat we allemaal blauwe blousje aanhadden. Hier in Suriname draagen de kinderen die op de middelbare school zitten, blauwe blousjes met een spijkerbroek. Het was echt zo super! Iedereen in een spijkerbroek met een blousje. We hebben een groepsfoto gemaakt en Jasper gaat die naar ons opsturen met de namen erbij. Net zoals een klassefoto zeg maar! Verder hadden we allemaal lekker drankjes gehaald. Lamiek en ik hebben de bonte avond geopend, omdat wij die avond allemaal shooters zouden maken of mixjes. We kwamen op een liedje op en maakten ondertussen een mixje samen. Daarna deden we een spel dat Atje Ping heet. Echt een super spel! Maar dat leg ik een andere keer uit. Na ons kwamen Do en zijn vriendin Eline met een liedje waarbij ze de tekst hadden veranderd. Het liedje ging natuurlijk over de Kwattaweg. Heel mooi!
Volgens mij kwamen toen Hendrik en zijn vriendin Wendy met spelletjes. We werden in vier teams verdeeld en moesten toen spullen in alfabetische volgorde leggen. Mijn team was als eerst en mocht door na de volgende ronde. Daar moesten we een dobbelspel doen. Die ga ik echt onthouden! Ik mocht gelukkig niet door! Bij de laatste ronde moesten Roos, Daisy, Frank H en Eline elkaar vla voeren. Hahaha, zag er vies uit. Toen kwam Frank met zijn drumact. Wat kan die jongen toch goed spellen. Je kunt op de fotos zien waarop hij heeft gespeeld. Maar wat een ritme gevoel zeg. Oh prachtig. Ook kwamen Annemieke en Sanne op en gingen een soort indianendans doen. Hhahaha leuk!
Hierna volgde Erwin en ik met onze act. We hadden een nummer van vroeger, 'Dokter Bernard', gezongen door Bony St. Clair en Ron Brandsteder. Ohoh wat zag ik eruit en Erwin ook. We waren een leuk duo, maar dat is ook te zien op de foto's.
Roos, Annemieke, Daisy, Karien en Broer van Roos Joren hadden een spel bedacht. Jaja stoelendans. Super lachen, heel simpel, maar mooi!!!
Hierna volgde Frank H en zijn vriendin Laura met een spel over de politiek in Suriname.
Als laatste kwam het Voorhuis, wij dus van de pabo. We hebben een voorbeeld gegeven hoe het onderwijs hier in Suriname gaat. Lamiek, Sanne en ik waren leerkracht en Frank het schoolhoofd. De rest waren de leerlingen. We hebben even doormiddel van verschillende voorbeeld weergegeven hoe het onderwijs hier is.
Het was super mooie avond en ik heb er van genoten!! De rest van de kwattaweg ook!
Vandaag, vrijdag 6 mei zijn Annemieke en Sanne vertrokken voor twee weken naar de binnenlanden om daar stage te lopen. Ik vind het echt super dat ze deze stap ondernemen om in de jungle hier te verblijven voor twee weken. Ze hebben voor twee weken eten ingeslagen! Ik ben benieuwd hoe ze het gaan vinden zo twee weken in de binnenlanden van Suriname!
Volgens mij was dit het wel voor nu.
Ik hoop dat alles goed gaat met iedereen en hou mij ook op de hoogte van de gebeurtenissen in Nederland!
Liefs florence
07 Mei 2005 - 19:04
Erwin:
Tjesus, wat een feestweek hebben we weer achter de rug!! Ach, eigenlijk niets anders dan de voorgaande weken!! Ik vind dat we met onze act op tournee moeten Flo. Als Frank ons dan muzikaal begeleidt, en Lamiek de drank verzorgd kunnen we er flink geld mee verdienen!! ;)
Kusje,
Erwin -
08 Mei 2005 - 09:18
Gina:
Dik feest daar!! Hier vanacht ook. Ik achter de bar in sTapperij, het was reuze leuk. Amanda haar verjaardagsfeest thuis!! De dames (Lisa(nicht)Renate (vriendin) en Amanda) liggen nog heerlijk te slapen. Lisa was een beetje misselijk en dacht kom eruit met die drank. Alleen Amanda haar bed was toch een beetje een ongeschikte plaats. Amanda heeft van de Spar bende een leuk cadeau gekregen maar dat mag ze je zelf vertellen. Wat hebben we toch een mooi leven, of niet. Weet je zeker dat je over 3 weken weer naar Lemmer komt?....Grapje.... Wel doen hoor!! Het lijkt nog maar net geleden dat we je sloop stonden te strijken. Geniet nog lekker de komende weken.
Groetjes *** -
08 Mei 2005 - 11:02
Corine:
Hoi Florence,
dat zag er allemaal goed gezellig uit. En lekker maf af en toe maar dat mag natuurlijk ook wel. EUHHH wie is die Frank???? Lekker knus met z'n tweeen onder zo'n musquito net hoor!! Wel leuk voor je dat het allemaal zo gezellig is. Die blauwe blousjes waren inderdaad ook grappig. Wij zijn net terug uit Frankrijk van een weekje skiën. Het was een rit van 15 uur maar goed het was weer een leuk weekje geweest dus dat was het dan wel weer waard. Ik ben ook lekker bruin (qua gezicht) geworden dus wie weet komt ik een beetje in de buurt van jouw bruine kleurtje. Ik moet trouwens ook verhuizen ze gaan volgend jaar mijn flat 'platgooien'. Dus ben ik op zoek naar een vervangende flat. Het wordt óf een grotere kamer óf iets kleiner maar in ieder geval wordt er als het goed is geregeld dat ik met nog twee vrienden op een afdeling kom dus dat is dan wel weer mooi én het mooiste van allemaal ik krijg ook nog eens 450 euro geld om te verhuizen. Voor nieuw tapijt en misschien nieuwe gordijnen enzo. Maar goed dat is pas in juni dus dat hoor je dan vast nog wel.
Nog weer een hele fijne tijd. Maar ik denk dat het wederom weer goed gaat komen met de verhalen voor het volgende bericht.
Corine -
08 Mei 2005 - 13:20
Gryt:
Haha wat een geweldige fotos van jullie bonteavond, was geslaagd!En schattige bijleskindjes heb je Flo, erg lief. Hier alles prima, net uit me bedje..o o o o tis al zoo laat. Ga nu ff lekker in bad. Thanks voor je belletje, superlief en zo gaaf om je stem weer ff te horen. Tot gauw, doegdoeg Liefs Gryt -
09 Mei 2005 - 12:45
Florien:
jeetjemiena, ik maar hard studeren hier de laatse week terwijl jij lekker aan het feesten bent!!!!
Maar wel super gaaf hoor!!!! Ik hoop dat je je nog even vermaakt!!!! Je bent vast super bruin als je thuis komt!! Ik ben echt zo wit als een melkfles, maar ja..
Meid, geniet er nog even van!! Ik zie je al over drie weken!!! Yoehoeoeoeoe!!!!! :)
Dikke tût!!! -
09 Mei 2005 - 20:05
Amanda:
Hey meiske, het is al ff geleden dat ik hier een berichtje op heb gezet maar hier is der dan weer 1tje! wat een gafe foto's van jullie bonteavond! ziet der super gezellig uit! Nou ik heb een super feestje gehad.. echt, was heel gezellig.. moest zelf maar vertellen wat ik had gekregen en weetje, ik heb 2 goudvissen gekregen, kwamen trudie en robin brengen met de auto haha vet leuk! ik heb nu lekker vakantie en moet donderdag en vrijdag weer werken.. nou ik mail je snel weer of plaats wel weer eens een berichtje, sorry dat ik je laatst trouwens niet had gemailt.. maar mn moeder had je ingelicht haha, nou tot snel en nog veel plezier! xxjes Amanda -
11 Mei 2005 - 14:13
Femmie:
Wat een geweldige foto's!! Haha.. heb er echt om gelachen!!
Nog veel plezier!
Kus femmie -
12 Mei 2005 - 11:38
Chantal:
Hee Flootje!
wat leuk dat je gaat samenwonen, gefeliciteerd! leuke foto's trouwens, je ziet er goed uit, lekker bruin kleurtje!
en lieve kindjes heb je, lijkt me erg leuk daar.
nog veel plezier daar!
ik kwam je moeder trouwens nog tegen in de Spar, even vragen hoe ze het daar gehad hebben, bij jou. natuurlijk, reuzegezellig!
fijn, dat je straks ook weer thuis bent!
nogmaals, nog veel plezier, geniet er maar van, want voor je het weet, ben je alweer in dit koude kikkerlandje!
liefs Chantal -
15 Mei 2005 - 18:30
Gryt:
Hej Flootje, het komt nu echt dichtbij hoor... nog een paar weekjes en dan ben je gewoon weer thuis. Vandaag is Florien weer terug gekomen, we gaan straks met zn allen naar de kroeg. Ze belde zonet al even, heel vreemd om haar stem dan ineens weer te horen. Heb echt zin dat jij ook weer thuis komt, joepie! Geniet nog maar even daar, tot gauw. Dikke knuffel Gryt -
21 Mei 2005 - 20:59
Gina: